Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

“Наша місія — закохати дітей у науку”: екскурсія науковим містечком в Івано-Франківську

“Нова енергія” — це перше наукове містечко на заході України, розташоване в Івано-Франківську.  Детальніше про музей і що там робили журналісти Інформатора читайте у матеріалі.

Пише Інформатор.

“Нова енергія” розпочала свою діяльність у 2016 році на території Івано-Франківського національного технічного університету нафти й газу. Проте, вже майже протягом двох років, локацією музею є університет Короля Данила.

“Ми не припинили свою діяльність під час ковіду, під час війни. Звісно ми перелаштовуємося, в перші пів року після  повномасштабного вторгнення, ми виступали вже як хаб допомоги, у нас є партнерські зв’язки з Румунією, Британією і до нас надходила від них допомога, яку передавали військовим та цивільним” – каже керівник “Нової енергії”, Сергій Максим’юк.

Наукове містечко — це не типовий музей з експонатами за скляними ширмами, всі вони інтерактивні — через взаємодію, відвідувачі можуть дізнатися щось нове про енергію, науку, фізику, географію та інші STEM-напрямки (ред.природничі науки, технології, інженерія та математика). Практично всі експонати музею розроблені та створені командою містечка, і таких ви не знайдете більше ніде.

Журналісти Інформатора мали змогу відвідати музей і навіть трохи побешкетувати. Фотографії дивіться нижче.

Також у “Новій енергії” діє табір для дітей віком від 6 до 12 років. Тут вони мають змогу вивчати науку у форматі гри. 

Хлопці й дівчата проводять досліди під керівництвом науковців, практикують англійську та розвивають свої творчі навички, створюють власні ЕКОпроєкти, програмують роботів, експериментують в лабораторії звуку та досліджують Землю.

“Ми заохочуємо дітей до технічних професій, популяризуємо науку серед дівчат і хлопців. Наша місія закохати дітей у науку і для цього ми використовуємо такий інтерактивний спосіб, ігровий”, – ділиться керівник містечка. 

“Нова енергія” час від часу організовує й free to go заходи, себто з вільним входом. 

До прикладу, така акція діяла 16 червня у День батька. 

Команда, яка проводить табір — франківські науковці, підприємці, громадські діячки та студентська молодь. Об’єднані заради мети — дати дітям емоцію від науки.

Що ж, з власного досвіду скажемо, що цікаво тут й дорослим. Помацати, роздивитись, спробувати на собі наукові експерименти, які бачили тільки в підручниках. Нещодавно таку можливість мав й третій Президент України Віктор Ющенко. 

Науковий табір та музей працюють з 09:00 до 17:00 у будні та у вихідні з 11:00 до 15:00. 

Читати також: Куди піти в Івано-Франківську 8-14 липня: афіша подій.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору