Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Франківській громаді працюють літні школи для дітей

Всього позашкільних закладів є 11, де наразі проводять літо майже 3 тисячі дітей. Яке дозвілля доступне для малих прикарпатців, читайте в матеріалі.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на міського голову.

Як зазначає директорка Міської дитячої екологічної станції Галина Глушко, вони пропонують дітям цікаві екскурсії по різних музеях. Проводять різноманітні майстер-класи та експерименти.

У нас є можливість рослинки садити. У нас є можливість рослинки доглядати, а також доглядати за тваринами, які у нас є. У нас є багато кроликів, морська свинка, хом’ячки, папуги, індики, цесарки. Тобто діти мають можливість доглядати за тваринками. Таких можливостей не мають вдома”, – йдеться у повідомленні пані Галини.

7-річний Денис Ласяк літо проводить на території екологічної станції. Хлопчикові подобаються екскурсії та різноманітні досліди.

«Усе, усе цікаво тут. Найцікавіше, як ми кудись ідемо. Багато де вже були. В різні місця ходимо, навіть вчора дуже далеко ходили», – розповідає школярик.

«Йому дуже подобається сюди ходити, тут завжди весело. Кожного дня щось змінюється, щось відбувається. Екскурсії проводять зараз, бачу, експерименти. Йому дуже подобається, тут зелено. Син просто в захваті від цієї школи»,- стверджує батько вихованця літньої школи Олександр Ласяк.

Керівник гуртка Василь Римчук каже, що у літній школі навчають — це уміти орієнтуватися на місцевості та знати маршрути до всіх Карпатських вершин.

«Під час літньої школи працює ось таке скелелазіння, діти займаються пішохідним туризмом. Дітям подобається, діти дуже зацікавлені. Діти також ознайомлюються із технікою в’язання туристичних вузлів, вчаться складати меню в похід, до прикладу, на три дні», – зазначає Василь Римчук.

У червні цього року в літні школи прийшло майже 3 тисячі дітей віком від 7 до 15 років.

«Спеціально зробили літні школи для того, щоби діти мали гарний час і з користю проводили час. Щоби вони мали можливість погратися, мати майстерки, мати різноманітну гурткову роботу. Завдяки тому, що в нас є велика кількість позашкільних закладів, вдається зробити літні школи. Надіємося, що і липень, і серпень пройде досить активно для дітей. Дякую усім позашкільним закладам, які активно включилися в позашкільну роботу», – розповів про літні школи в Івано-Франківську міський голова.

Після канікул діти й надалі зможуть відвідувати гуртки безоплатно.

Головне фото ілюстративне.

Читати також: Що віщують зорі франківцям: гороскоп на 11 липня.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору