Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

“Викинули з тендеру”: чому ДП “Ліси України” спочатку виграло, а потім втратило закупівлю деревини для фортифікацій?

У травні генеральний директор ДП повідомив, що вони виграли тендер від Міноборони на 104,2 млн грн. Проте нещодавно стало відомо, що закупівлю може здійснити інша компанія з вищою вартістю деревини. “Ліси” вважають, що їх викинули із тендеру, й зробили це їхні ж клієнти. 

Пише Інформатор, покликаючись на державне підприємство.

Рухаймось за хронологічним порядком.

28 травня Юрій Болоховець опублікував допис, у якому зазначив, що ДП виграло тендер на майже 28 тис. м3 деревини для Міноборони за 104,2 млн грн.

“Торги відбувалися на Prozorro. Кінцева ціна — 3750 грн за м3. Згідно з умовами договору постачальник повністю забезпечує доставку продукції. Саме тому ціна дещо вище, ніж на біржових аукціонах”, – повідомив керівник підприємства.

Проте минулої п’ятниці в офіційному телеграм-каналі ДП “Ліси України” з’явилось повідомлення про те, що вони більше не переможці тендеру через оскарження результатів.

Ініціатором змін начебто виявилась компанія, яка закупає у підприємства деревину. Це ТОВ оскаржило перемогу “Лісів” у тендері на підставі зачіпки: “яка стосується атестації галузевої лабораторії, яка надала радіологічний(!) сертифікат. Питання формальне, вирішується у робочому порядку”, – дослівно взято з повідомлення ДП “Ліси України”.

Ця компанія була конкурентом ДП й пропонувала ціну 119,4 млн за той же об’єм деревини, себто це на 546 гривні більше на кожному кубі. Розрив в остаточних пропозиціях між конкурентами склав 15,2 млн грн.

Скаргу ДП “Ліси України” було відхилено й воно остаточно втратило перемогу у тендері:

“Ми не маємо права давати оцінку діям інших державних структур, але як громадянам країни, як б’ється за існування, нам дуже хочеться, щоб формалізм не перемагав над здоровим глуздом та національними інтересами!!!”

Як повідомило державне підприємство, в іншій закупівлі за спрощеною процедурою деревину військовим надали за найнижчою ціною із запропонованих.

Читати також: 15 прикарпатських аграріїв отримають гранти на загальну суму понад 4 млн грн

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору