Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Телевізор та війна: виставка відеоарту в драмтеатрі Івано-Франківська

13 липня в Івано-Франківському драмтеатрі відбулося відкриття виставки “Average peace Enjoyer”. Назва виставки відсилає до мему “Average fan vs Average enjoyer” (“типовий фанат проти поціновувача”). Детальніше про подію читайте у матеріалі.

Пише Інформатор.

 “Average peace Enjoyer” – це виставка відеоарту про рухливе зображення війни. 

Представлені роботи звертаються до зображень балканських війн з особливою увагою до Боснії і Герцеговини, яка досі залишається скутою наслідками Дейтонської угоди (ред. мирний договір між Сербією, Хорватією та Боснією і Герцеґовиною про завершення Боснійської війни).

На виставці представлено 7 робіт, одна з них це відео “Фантом готелю “Hope”” (ред.Надії), це робота Бойана Стойчіча.

“Нам дуже важлива локація театру, бо звідси видно готель “Надія”, адже це перегукується з нашою першою роботою з якої все почалося про готель “Hope”, тобто теж “Надія”, але зараз вже інша війна, інший континент та контекст”, – каже кураторка виставки, Марія Нощенко.

Експозиція проливає світло на те, як це — бути актором театру воєнних дій, досліджуючи складні та часто суперечливі реалії, в яких перебувають сучасні суспільства. 

“Ми говоримо про медіа зображення жертв, про те, як жертву сприймають. І у випадку театру йдеться про гру до якої спонукають обставини і наявність зовнішнього глядача. Що ти в ролі жертви маєш постійно виступати і відігрувати правильну роль”, – каже Марія Нощенко.

Виставку можна відвідати до 4 серпня з середи по суботу з 12:00 до 19:00 за адресою вул. Незалежності, 42.

Читати також: У Франківську відбудеться презентація книги “Любити” загиблого воїна Андрія Витвицького

Тетяна Сарай

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору