Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Іспанія – Англія: де та коли дивитись фінал Євро-2024

Іспанія - Англія: де та коли дивитись фінал Євро-2024

Сьогодні відбудеться фінальний матч Євро-2024. Збірні Іспанії та Англії зустрінуться на арені “Олімпіаштадіон” у Берліні.

Розповідає Інформатор

Поєдинок почнеться о 22:00 за київським часом. Онлайн гру можна дивитися за підпискою на медіаплатформі Megogo. Безкоштовно фінал Євро-2024 покажуть регіональні канали “Суспільного”.

Аудіотрансляцію доступна у прямому ефірі станції “Радіо Промінь” у FM-діапазоні.

В 1/2 фіналу збірна Іспанії обіграла Францію (2:1), а англійці з таким самим рахунком перемогли Нідерланди. Ця перемога стала другою поспіль для Англії у півфіналах Євро.

Шлях команд на Євро-2024

Іспанія

Збірна Іспанії надзвичайно впевнено подолала груповий етап турніру, посівши перше місце у групі B. Команда Луїса де ла Фуенте у стартовому матчі розбила Хорватію (3:0), а в другому турі обіграла Італію (1:0), таким чином взявши реванш у “Скуадри Адзурри” за поразку в серії пенальті у півфіналі Євро-2020.

За підсумками двох турів “Червона фурія” достроково виграла свій квартет і вийшла до плейофу, тож у третьому матчі групового раунду проти Албанії дала відпочити ключовим футболістам, але все одно перемогла (1:0).

В 1/8 фіналу Іспанія розгромила дебютанта континентальних першостей Грузію (4:1), у чвертьфіналі на останніх хвилинах екстратаймів вирвала перемогу над господаркою турніру Німеччиною (2:1), а в півфіналі обіграла Францію (2:1).

Англія

Збірна Англії досить слабко провела груповий етап ЧЄ-2024. На старті команда Гарета Саутгейта мінімально перемогла Сербію (1:0), після чого не подужала Данію (1:1) та не змогла обіграти Словенію (0:0). Проте навіть ці результати дозволили “Трьом левам” вийти до плейоф з першого місця та опинитися у зручній частині сітки турніру.

Плейоф для підопічних Саутгейта видався ще складнішим. Уже в 1/8 фіналу Англія була за крок від вильоту від Словаччини, але фантастичний гол Джуда Беллінгема в падінні через себе на 90+5-й хвилині врятував “Трьох левів”, а забитий м’яч Гаррі Кейна на початку екстратаймів дозволив їм здолати словаків (2:1).

У чвертьфіналі англійці знову були змушені відіграватися, пропустивши від швейцарців на 75-й хвилині. Однак на 80-й хвилині Букайо Сака зрівняв рахунок ударом у дальній кут з-за меж штрафного майданчика. А в серії пенальті підопічні Саутгейта були максимально холоднокровними і таки обіграли Швейцарію (1:1, пен. 5:3).

Суперником Англії у півфіналі стали Нідерланди. “Три леви” знову пропустили першими – вже на старті відзначився Хаві Сімонс. Але завдяки голу Кейна з пенальті та точному удару на останній хвилині основного часу Оллі Воткінса, який незадовго перед цим вийшов на заміну, англійці вирвали перемогу над Нідерландами (2:1) та прорвалися до фіналу.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору