Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

“Як підтримати партнерок військовослужбовців?”: в Івано-Франківську відбулася панельна дискусія

13 липня громадська організація “Теплосердні” у конференційній залі Промприладу провела панельну дискусію на тему “Як розмовляти з коханими військовослужбовців?”. Сьогодні ця тема є надзвичайно важливою, тому про те, як правильно підтримувати жінок військовослужбовців, читайте у матеріалі. 

Пише Інформатор.

Спікерками заходу були партнерки воїнів, волонтерки, амбасадорки проєкту “Невтомні” з Івано-Франківська, Києва, Дрогобича та Полтави.

Вони ділилися власним досвідом та розповідали про своє оточення після того, як їхні чоловіки вступили до лав ЗСУ.  Дівчина військовослужбовця Яна, яка разом зі своїм коханим вже 8 місяців, каже, що її оточення кардинально змінилося.

“Десь на початку наших стосунків я помітила як моє оточення різко змінилося та навіть зникло. Коли я розповідала  своїй подрузі про те, що мій хлопець зараз на гарячих точках і довго не виходить на зв’язок, вона мені каже “Ти ж знала на що ти йдеш?””, – ділиться дівчина.

Зокрема, спікерки навели перелік питань, які краще не задавати дружинам військовослужбовців, одне з них це “Як ти?”. 

“Важливо людину не просто почути, а вислухати. Задайте собі питання, чи ви готові вислухати цю людину, бо ви не уявляєте, що у неї відбувається”, – каже Яна.

Натомість дівчата радять запитувати “Як ти себе почуваєш сьогодні?”.

“ “Як ти?” це дуже узагальнене питання, а якщо ви запитаєте “Як ти почуваєшся?” – це прояв вашої турботи. Мені дуже цінно, коли люди непросто питають “Як ти?”, а “Як ти почуваєшся?. Чи можу я тобі чимось допомогти?”” – каже одна зі спікерок, Катерина.

Жінки планують і надалі проводити такого роду заходи не тільки в Івано-Франківську, а й в інших містах України.

Читайте також: “Не мовчи. Полон вбиває!”: в Івано-Франківську відбудеться акція-нагадування про військовополонених

Тетяна Сарай 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору