Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

При оновлені даних проходження ВЛК не вимагається

При оновлені даних проходження ВЛК не вимагається

У Міністерстві оборони України повідомили, що при оновлені даних проходження ВЛК не вимагається.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на Судово-юридичну газету 

Зокрема у відомстві пояснили, що проходження ВЛК для оновлення даних відразу не вимагається – лише після отримання окремої повістки на проходження ВЛК, однак користувачі стверджують, що без проходження ВЛК у ТЦК відмовляються вносити оновлені дані.

У Міноборони кажуть, що інформація щодо штрафів за оновлення даних без проходження військово-лікарської комісії неточна.

Наразі законодавством України передбачено окремі види військового обов’язку, зокрема оновлення даних та проходження медичного огляду для визначення ступеня придатності до проходження військової служби.

“Законом передбачено, що оновлення даних громадянами — це окремий вид військового обов’язку. Крім того, в статті 21 закону про мобілізаційну підготовку та мобілізацію передбачено окремий обов’язок громадян — проходження медичного огляду для визначення ступеня придатності до проходження військової служби”, — зазначив директор Департаменту кадрової політики Міноборони полковник Марк Андрусяк.

Раніше у Міноборони також пояснили, що законом України та іншими нормативно-правовими актами не передбачена процедура автоматичного накладання штрафів за невчасне оновлення даних військовозобов’язаного.

Читайте також: Потрібний дозвіл: на Прикарпатті тимчасово не можна мандрувати популярними туристичними маршрутами

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору