Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

“В державі де йде війна, підняття цін це злочин”: франківці обурені платіжками від “Комфортного дому”

У соцмережі Фейсбук, жителі Франківська скаржаться на те, що піднялися ціни на послуги, які обслуговує КП “Комфортний дім”. Така ситуація викликала неабияке обурення у місцевих жителів. Що ж про це кажуть у мерії? Читайте у матеріалі.

Повідомляє Інформатор

За словами директора Департаменту інфраструктури, житлової та комунальної політики, Михайла Смушака, в інших областях тарифи набагато вищі.

У 2024 році в Івано-Франківську тариф був – 2,68 – 2,70 грн/кв. м.

Як зазначає Михайло Смушак:

“6 років КП “Комфортний дім” не піднімало тарифи. Згідно даними компанії, ці тарифи були найнижчими в Івано-Франківську серед приватних компаній. Підприємство не може працювати собі у збиток. Відповідно, вони змушені проводити свою діяльність до економічно обгрунтованих тарифів. За цей час заробітня плата зросла на 150%, ціна на газ зросла – на 519% (для юридичних осіб), на бензин на 114%, ціна на дизпаливо – 120%, електропостачання – 280%”.

“Комфортний дім” не є монополістом на відміну від водоекотехпрому чи обленерго, тому це означає, що від послуг даного підприємства, можна в будь-який час відмовитися.

Можна в будь-який момент створити ОСББ. Ми будемо допомагати та стимулювати створювати ОСББ. Якщо будете від’єднюватись від “Комфортного дому” або від інших компаній“, – каже Михайло Смушак.

Натомість, міський голова Руслан Марцінків додав:

Ті будинки, які ухвалять рішення про перехід на ОСББ, отримають від міста 100 тисяч гривень на енергоефективність. Сьогодні квартплата не є монопольною, тому будь-який будинок може ухвалити рішення про приватного керуючого, або, як показав час, найкраща форма правління – об’єднання співвласників багатоквартирного будинку”.

Отже, ті будинки, які ухвалять рішення про створення ОСББ, через центр надання адміністративних послуг отримають по 100 тис. грн. на виконня робіт по енергоефективності у своєму будинку.

Але, місцевим жителям не сподобалися вислови мерії, тому що люди аргументують тим, що “в державі де йде війна, підняття цін це злочин”.

Коментарі людей щодо підняття тарифів

Коментарі людей щодо підняття тарифів

Інформатор буде стежитиме за ситуацієї з платіжками від “Комфортного дому” та вразі зміни повідомить вам.

Марія Гарасим

Читати також: СБУ затримало одного з головних митників Прикарпаття за креативну хабарницьку схему

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору