Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Чи безпечно пити каву у спеку: наслідки

Для любителів споживання кави у спеку, можуть бути негативні наслідки. Надмірне вживання кофеїну, може посилити побічні ефекти спеки на організм.

Повідомляє Інформатор покликаючись на сайт новин Волині “Конкурент”.

Причини, які змусять вас задуматись щодо споживання кави у літній, спекотний період:

1.Зневоднення.

Відомо, що кофеїн викликає зневоднення. Кофеїн – це сечогінний засіб, який викликає підвищене виділення сечі з організму. Кава з цукром – ще одне погане поєднання, яке призводить до зневоднення в літню спеку.

2. Збільшення частоти серцевих скорочень.

Кофеїн підвищує частоту серцевих скорочень і кров’яний тиск. Влітку вживання кофеїну може створити додаткове навантаження на серцево-судинну систему і призвести до дискомфорту або інших проблем зі здоров’ям.

3. Поганий режим сну.

Літні місяці можуть призвести до порушення режиму сну, тому що підвищена температура тіла заважає заснути. Навіть влітку температура в приміщенні, вища, що ускладнює засинання. Якщо ви ще й додасте у свій раціон кофеїн, це посилить ваші проблеми зі сном у літній період.

4. Хронічне занепокоєння і дратівливість.

Підвищене споживання кофеїну може викликати відчуття тривоги та дратівливості, які й так підсилені через спеку. Тому, якщо ви страждаєте від тривожності, намагайтеся утримуватися від кофеїну, оскільки він сприяє більш спокійному настрою і знижує рівень стресу.

5. Підвищений ризик захворювань, пов’язаних зі спекою. 

Вживання кави може порушити терморегуляцію, що підвищує ризик розвитку таких захворювань, як теплове виснаження або тепловий удар. Відмова від вживання кофеїну може допомогти підтримати охолоджувальні механізми вашого організму.

Краще замініть свої улюблені напої з кофеїном на ті, що більш зволожують або освіжають.

Читати також: День Української Державності у Надвірній: фоторепортаж

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору