Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

«Видатні жінки Надвірнянщини»: історична мандрівка у музеї

У рамках проєкту «Канікули з культурою» у музеї історії Надвірнянщини спільно з міською бібліотекою було проведено історичну мандрівку “Видатні жінки Надвірнянщини”.

Пише Інформатор, покликаючись на бібліотеку.

Працівники музею Уляна Бошко та Ірина Демʼянчук підготували серію розповідей про жінок Надвірнянщини – учасниць визвольного руху 40-50 років 20 століття.

Попри свій юний, а подекуди дитячий, вік, дівчата ставали в ряди Січових Стрільців, ОУН-УПА, завзято працювали на перемогу України, помагали підпіллю.

Серед них: Софія Галечко, Ярослава Стецько, Ліда Костик – Олендій “Марʼяна”, Марія Дунець-Шуфлин “Вишня”, Ольга Гінчак-Бойко “Галина”, Марта Свідрук “Черемшина”, Параска Лукач-Глодан “Паранька”, Павлівна Бойчук “Ореля”, Анна Попович “Ружа”, Стефанія Гринішак (ще жива).

Бібліотекарка Надвірнянської центральної бібліотеки Світлана Гаєвська у своєму виступі висвітлила цікаві факти з життя та творчості видатних письменниць та мисткинь краю, які своєю творчою працею прославляли Україну, дбали про її культурно-мистецький розвиток.

Наприкінці історичної зустрічі прозвучала молитва за світлі душі жінок, які виборювали незалежність України та прославляли свою Батьківщину.

Читайте також: Активний відпочинок для дітей: табір на Надвірнянщині

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору