Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

226 нагород: Зеленський підписав указ про відзначення військових

Вчора, 16 липня, Зеленський підписав указ про відзначення державними нагородами наших воїнів. Зокрема, було ініційовано законопроект про позбавлення державних нагород зрадників.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на сторінку президента в соц. мережах

266 прізвищ — саме таку кількість військових очільник держави відзначив державними нагородами.

Указ президента України нагородами, “Про відзначення державними”

Зі слів Зеленського, другий документ: “це проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України, Кримінального процесуального кодексу України та інших законодавчих актів України, щодо скасування державних нагород за популяризацію або пропаганду держави-агресора або вчинення інших протиправних дій проти України”. 

Проєкт про позбавлення державних нагород

Це стосується тих, хто отримав державні нагороди України, серед яких звання Героя України, орден “За заслуги” та інші, але став на бік ворога і наразі так чи інакше підтримує росію, або навіть проживає на території країни-агресорки.

Президент вважає, що потрібен правовий механізм, який фактично позбавить таких осіб, усіх державних нагород України та почесних звань.

Єдине “звання”, яке вони заслуговують, — це зрадники. А їх “нагородою” буде відповідальність перед Україною та нашим народом за все, що вони зробили проти України, проти нашої держави, проти нашої незалежності”, – зазначив Володимир Зеленський.

Читати також: Мінекономіки опублікувало інструкцію щодо бронювання військовозобов’язаних за списками для державних органів та підприємств

Руслан Годованець

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

 

 

Нагору