Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

Біг з “перешкодами”: чому доріжки на франківському міському озері стали небезпечними

Нещодавно наші читачі повідомили про проблему на міському озері, а саме тріщини на доріжках для бігу. За попередньою інформацією, вже є травмовані, тому ми вирішили розібратися з проблемою та дізнатися більше про можливі варіанти вирішення цієї ситуації від органів місцевого самоврядування.

Пише Інформатор

Небайдужі очевидці поділилися проблемою в спільноті 1580 у Facebook.

Повідомлення очевидця

“Вже є травмовані: розбиті коліна, лікті”, – пише містянин у соцмережі.

Самі ж користувачі у коментарях вважають, що це спричинено їздою велосипедами та самокатами по біговій доріжці. Себто попри заборону, люди продовжували їздити у не відведених для цього місцях.

Отож ми почали досліджувати це питання і дізналися з медіапорталу  “Побудовано”, що схожа проблема вже була, а саме у 2017-1018 роках на стадії будівництва та реалізації проєкту благоустрою зони навколо озера. Тоді Департамент житлової, комунальної політики та благоустрою Івано-Франківської міської ради уклав з підрядниками договорів на загальну суму у понад 50 мільйонів гривень.

Що стосується бігових доріжок, то за їх облаштування боролись чотири учасники торгів. Перемогу здобуло ТОВ  “Івано-Франківськавтодор” з пропозицією 16,8 млн гривень, хоча були учасники, які пропонували менші суми за свої роботи.

Підрядник отримав передплату у розмірі 6,2 млн гривень та дедлайн — кінець 2018 року. Проте вже за кілька місяців після закінчення проєкту бруківка почала просідати та розсипатися. До того ж правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом ймовірного розкрадання бюджетних коштів, виділених на реконструкцію території міського озера.

Цей скандал набув розголосу і в результаті проєкт закінчили 10 підрядників, але саме пішохідною доріжкою, основою під неї та поліуретаном займалися ТОВ  “Івано-Франківськавтодор”, ТОВ “Західбудальянс” та ТОВ “Захід-Мастерфайбр” відповідно.

Інфографіка з pobudovano.com.ua

Ми вийшли на зв’язок із заступником директора Департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Івано-Франківської міської ради, Ігорем Сенчуком і він сказав наступне:

Найкраще, зверніться до балансоутримувача озера — Комунального Підприємства “Центр розвитку міста та рекреації”, оскільки після завершення робіт об’єкт був переданий їм на обслуговування“.

Також він додав, що причиною не є пошкодження поліуретанового покриття, а насправді там стався підрив загальної території разом з бетоном який потріскав і в результаті лопнула й доріжка. А також те, що в КП “Центр розвитку міста та рекреації” вже знають про цю проблему і займаються нею.

Після цього, ми вирішили зателефонувати до балансоутримувача, а саме до керівниці КП Василюк Руслани Михайлівни. Наразі вона не відповіла на наш дзвінок, але ми будемо очікувати відповіді від неї згодом.

Читати також: “В державі де йде війна, підняття цін це злочин”: франківці обурені платіжками від “Комфортного дому”

Руслан Годованець

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

 

Нагору