Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Масовий збій роботи Microsoft в Україні та світі: що відомо наразі

Сьогодні зранку у соцмережах почала ширитись інформація про неполадки в роботі банків та збої в аеропортах. Цю інформацію підтвердив й “Bloomberg”. З проблемами зіштовхнулись й українські “Монобанк”, “Нова Пошта”, “Vodafone” та додаток банку “Sense”. Які прогнози щодо відновлення роботи сервісів читайте далі. 

Пише Інформатор.

О 9 ранку “Нова пошта” також писала про проблеми в роботі, щоправда, причиною назвали програмні оновлення. Наразі компанія відновила роботу:

Згодом у соцмережах почали з’являтися твіти та пости людей з усього світу, які скаржаться на некоректну роботу аеропортів й затримки рейсів. Також неполадки почались і в роботі міжнародних банків:

“Банки, аеропорти, LSE повідомляють про збої системи. Корпорація Майкрософт раніше мала справу з порушенням роботи хмари Azure. Постраждали Cathay Pacific, Delta, United, American Airlines”, – пише “Bloomberg”. Журналісти додають, що:

“Серія технічних збоїв призвела до перебоїв у роботі авіакомпаній, банків і Лондонської фондової біржі в п’ятницю, незвичайно поширений каскад збоїв, який спалахнув від США до Азії після того, як Microsoft Corp. повідомила про збій у своїх онлайн-сервісах”.

Скрін з публікації “Bloomberg”

Про проблеми повідомив й Vodafone у своєму офіційному телеграм-каналі:

“Фахівці компанії оперативно зреагували на ситуацію, і з 9:20 надання усіх основних послуг поступово відновлюється”, – запевняє оператор зв’язку.

Користувачі Монобанку також зауважили на складнощі в роботі додатках, ситуацію прокоментував співзасновник “Монобанку” Олег Гороховський:

Такі ж технічні труднощі спіткали й “Sense Bank”:

Наразі в додатку Sense SuperApp не працює відображення продуктів, карток та рахунків, також є проблеми з валютними операціями, оплатою послуг, покупкою облігацій та автоцивілки, відкриттям депозитів та кредитів, отриманням довідок.

На ажіотаж у всесвітніх ЗМІ щодо збоїв у роботі аеропортів з гумором відреагували й українці, так в жартівливому пабліку “Smak” написали:

“Українські авіакомпанії повідомляють, що в звʼязку з всесвітнім технічним збоєм у них (ред. нічого) не змінилось”. 

На жаль, такий собі сміх через сльози в українських реаліях повномасштабного вторгнення.

Прогнозів щодо термінів відновлення роботи Microsoft немає.

Головне фото взято у Reuters.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору