Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Івано-Франківську триває крафтовий ярмарок: ФОТО

Сьогодні, 19 липня на площі Міцкевича людно, адже тут відбувається крафтовий ярмарок. В одному місці зібралися виробники найрізноманітнішої продукції – від хліба та меду до наливок та дитячих іграшок з натуральних матеріалів. Ярмарку відвідала наша журналістка, тож детальніше про це читайте у матеріалі.

Повідомляє Інформатор

У середмісті Івано-Франківська, виробники зі всієї області представляли та продавали свою продукцію. Дехто з них вперше бере участь в ярмарці, а дехто разом зі своїми виробами подорожував вже всією Україною.

Ось, наприклад, пан Василь. Протягом останніх двох років він неодноразово брав участь у ярмарках. На його прилавку увагу всіх людей привертала одна особлива наливка, яка не мала назви.

За словами чоловіка, поки що ніхто не відгадав з чого цей напій, тож назву ще не придумав.

“Ще ніхто не вгадав з чого ця наливка.Пробували наливку вже люди зі всієї України та ніхто не вгадав. І я не можу назву придумати. Бо звик так, що якщо людина відгадує, то вона мені підказує назву для наливки. От етикетка у стадії розробки, але без назви”, – ділиться продавець.

Неподалік від пана Василя, свою продукцію представляв 74-річний Степан Герула. Він продавав мед та квас, якими люб’язно пригощає всіх охочих, зокрема нашу журналістку. Чоловік розповів, що виробництвом меду займається чимало років.

”Ще дід і прадід цим займався. А я ще на цю справу навчався в одному селищі Косівського району, а потім ще у Вінницькій області технікум закінчив”, – ділиться пан Степан.

Особливого колориту ярмарці додавав чоловік, який грав на баяні українські народні пісні.

Крафтовий ярмарок можна відвідати сьогодні до самого вечора або як сказав пан Степан “до поки кавалерське сонце не зійде”.

Інформатор закликає не зловживати алкоголем, оскільки це шкідливо для вашого здоров’я.

Тетяна Сарай

Читайте також: Як виглядала Івано-Франківська ратуша понад 100 років тому | ФОТО.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

                                                                                                Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору