Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Відсьогодні з 09:00 розпочалась вступна кампанія до університетів: гайд з реєстрації в кабінеті абітурієнтів

Як та коли подавати заяви на вступ у ВНЗ — на ці питання, сьогодні Інформатор постарається дати Вам відповідь з власного досвіду.

Пише Інформатор.

Дані питання часто постають в абітурієнтів 2024 року, тож ми вирішили розібратися з цим поетапно та нарешті розставити всі крапки над “і” — Як  подати заявку на вступ в університет у 2024 році?

Для початку варто зауважити, що цього року прийом заявок здійснюється в форматі електронних кабінетів — онлайн. Отож ми документи не несемо ВНЗ, але тоді потрібно зареєструвати електронний кабінет.

Як це зробити покроково:

1.) Для початку потрібно зайти на сайт cabinet.edbo.gov.ua, після чого пройти реєстрацію для нового акаунту, оскільки кожного року його потрібно оновлювати.

Вам потрібно ввести особисту інформацію в поле Логін та Пароль, (електронна адреса має бути діючою, оскільки в процесі реєстрації на неї буде надіслано код активації) після чого натиснути на кнопку РЕЄСТРАЦІЯ.

2.) Після чого Вам потрібно буде ознайомитись з надалі поданою інформацією і заповнити поля Логін, Пароль, Підтвердження пароля, а також обрати для чого та за яких умов ви вступаєте й опісля, заповнити поля які просить даний тип вступу. Після заповнення необхідної інформації потрібно натиснути кнопку ЗАРЕЄСТРУВАТИ.

3.) У разі успіху, Вас перекине на головну сторінку з повідомленням про успішну реєстрацію, та те, що на вказану Вами електронну адресу буде надіслано код активації електронного кабінету. Далі потрібно зайти на власну електронну пошту яку ви вказували під час реєстрації та, відкривши лист, натиснути на посилання. Вас перекине на головну сторінку і можливо Ви побачите повідомлення, “Ваш акаунт було активовано“, а якщо ж ні — повторіть вище названу процедуру, якщо ж все вдалося, Вам потрібно знову ввести вже зареєстровані дані.

4.) Після реєстрації електронного кабінету, необхідно ввести дані вступника — номер телефону у форматі +380, але за необхідності можливо змінити формат мобільного телефону змінивши налаштування з “УКРАЇНА” на необхідну країну.

5.) Після чого закиньте на сайт у вказану графу фото розміром 3х4 сантиметри з обсягом файлу не більше 1 мегабайту

6.) В блоці “Сертифікат(и) НМТ/ЗНО та ЄВІ/ЄФВВ/ЄДКІ” перевірте чи НМТ (ЗНО) сертифікат коректно відображається та чи все є дійсним.

7.) В блоці Документ(и) про освіту перевірте чи правильний документ про освіту вказаний та чи коректно він відображається.

8.) В блоці Додаткова інформація Ви можете перевірити чи Вас ідентифіковано як громадянина України та іншу інформацію.

Якщо все ж залишилися питання щодо реєстрації електронного кабінету чи для загального розуміння радимо Вам ознайомитися з відеоінструкцією щодо того як зареєструвати окремий тип електронного кабінету під різні потреби:

Реєстрація електронного кабінету та подання заяв на основі БСО (9 кл.) до закладів ФПО
Реєстрація електронного кабінету та подання заяв до закладів ФПО на основі ПЗСО, КР
Реєстрація електронного кабінету та подання заяв до ЗВО на основі ПЗСО (11 кл.) та НРК5
Реєстрація електронного кабінету та подання заяв у магістратуру
Реєстрація електронного кабінету та подання заяв до закладів професійної освіти (ПТО)

Інформатор бажає цьогорічним абітурієнтам легкого вступу.

Головне фото взято з відкритих джерел.

Читати також: 45 франківських випускників отримали по 200 балів на НМТ

Руслан Годованець

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору