Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

День пророка Іллі: що сьогодні не варто робити

20 липня за новим календарем віряни святкують день пам’яті святого славного пророка Іллі. Що можна робити, а від чого краще утриматися в цей день читайте далі.

Пише Інформатор покликаючись на Gazeta.ua.

Ілля народився в Тесві, в Гілеаді (сучасна Йорданія). Ім’я Ілля означає “Мій Бог – Ягве”. Він жив у IX столітті до нашої ери в час правління ізраїльських царів Ахаза і Єзавелі.

Ілля відомий своїм непримиренним протистоянням ідолопоклонству і корумпованій владі. Він часто викривав гріхи царів і народу, закликаючи їх до покаяння і повернення до істинного поклоніння Богові.

Ілля кинув виклик 450 пророкам Ваала на горі Кармель. Він продемонстрував силу Бога, коли вогонь з неба спалив його жертву, тоді як пророки Ваала не змогли викликати свого бога. Після знищення пророків Ваала Ілля втік від гніву Єзавелі до гори Хорив, де Бог з’явився йому в тихому віянні. Ілля викрив царя Ахава і його дружину Єзавель у несправедливому захопленні виноградника Набота та прорік їхню загибель. Ілля обрав Єлисея своїм наступником, передавши йому свою пророчу мантію.

Ілля не помер природною смертю. За Біблією, він був вознесений на небо у вогняній колісниці. Це подія стала символом безсмертя і безпосереднього зв’язку з Богом.

Сьогодні не можна купатися, адже за легендами в цей день у водоймах з’являється нечисть, яка може затягнути людину до дна. Зокрема, сьогодні не варто працювати, якщо не хочете накликати на себе біду.

Натомість ви можете піти до храму, щоб помолитися пророку і попросити його про допомогу у різноманітних справах.

Читати також: “Доступні ліки”: прикарпатці можуть безкоштовно отримати медичні препарати.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору