Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

Калуський депутат “допомагав” військовозобовʼязаному уникнути служби: Феміда оцінила це у штраф

Калуський депутат "допомагав" військовозобовʼязаному уникнути служби: феміда оцінила це у штраф

Долинський районний суд виніс вирок депутату Калуської районної ради, який за грошову винагороду допоміг підробити довідку про непридатність до військової служби.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на Єдиний державний реєстр судових рішень 

Як йдеться у вироку суду у вересні минулого року депутат Калуської районної ради, діючи за попередньою змовою разом з особою залученою до конфіденційного співробітництва отримали “аванс” у сумі 2 000 доларів (тобто 73 000 грн за тодішнім курсом НБУ) за вплив на висновок члена ВЛК щодо визнання непридатним до військової служби військовозобов’язаного.

Згодом у лютому цього року депутат разом з іншим обвинуваченим отримали другу частину “грошової винагороди” у сумі 5 000 доларів (188 000 грн) та передав військовозобов’язаному довідку про непридатність до служби у війську за станом здоров’я.

У суді обвинувачений беззастережно повною мірою визнав свою вину, щиро покаявся та попросив суд затвердити угоду про визнання винуватості від 28 червня 2024 року, наслідки укладення та затвердження якої, а також вид покарання, яке буде застосовано до нього, йому зрозуміло.

Суд визнав депутата винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.28, ч.2 ст.369-2 КК України (зловживання впливом) та призначив йому покарання 136 000 грн (сто тридцять шість тисяч гривень) штрафу.

Також обвинувачений має сплатити на користь держави 6 058 грн за проведення судової експертизи.

Вирок може бути оскаржено лише з підстав, передбачених у ч. 4 ст. 394 КПК України, шляхом подачі апеляційної скарги до Івано-Франківського апеляційного суду через Івано-Франківський міський суд протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Головне фото ілюстративне. 

До теми: 850 тисяч штрафу за довідки про відтермінування від призову: вирок суду для голови ВЛК у Рожнятові

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору