Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Як зберігати продукти під час відсутності електроенергії: поради фахівця

В літню пору під час вимкненнь електроенергії деякі продукти в холодильнику можуть зіпсуватися за чотири години, без нього — за дві. Як правильно зберігати продукти, коли нема світла і на вулиці аномальна спека читайте у матеріалі.

Пише Інформатор покликаючись на Суспільне Івано-Франківськ.

Начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Іван Васьків, розповідає, що краще не готувати страви із запасом і не залишати їх у при кімнатній температурі понад дві години у спекотну погоду.

“При відключенні світла потрібно тримати дверцята холодильника або морозильних камер зачиненими, тому що так температура зберігається довше. Наприклад, в морозильній камері, якщо її не відчиняти, температура зберігається до 48 годин. В холодильнику — до чотирьох годин. В холодильнику — плюсова температура, тому цей період часу трохи менший”, — розповідає фахівець.

Якщо холодильник через відключення світла не працює понад чотири години, Іван Васьків не рекомендує споживати деякі продукти, що в ньому зберігалися.

“Якщо їжа викликає сумніви, якщо ви бачите, що вона змінила колір і з’явився якийсь запах, ми не рекомендуємо перевіряти її на смак. Рибу, яйця, молочні продукти й нарізані фрукти краще споживати першими, адже вони швидко псуються”, — пояснює Іван Васьків.

За словами Івана Васьківа при споживанні неякісних продуктів можуть виникати розлади шлунково-кишкового тракту та отруєння.

“На такому продукті розвиваються мікроорганізми, які можуть викликати й токсикоінфекцію, і сальмонельоз, який призводить до отруєння. Якщо людина вже відчуває відповідні симптоми — підвищення температури, нудоту, діарею — то необхідно одразу звертатися до медиків”, — підсумовує Іван Васьків.

Читати також: Вартість невідома: у Верховині планують встановити пам’ятний знак висотою 6 метрів.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору