Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Змінив вила на кадило? Що сталось з Олегом Ляшком

Одіозний нардеп засвітився в ютубі у рясі священника, де співає псалом, розвінчує забобони, а також консультує вірян у наступних питаннях: “Чи є гріхом вбивство комара?” та “Чи можна (ред. перепрошуємо) пердіти в церкві?”. Але що ж насторожило журналістів Інформатора, окрім застереження щодо метеоризму, читайте далі. 

Пише Інформатор.

На перший погляд, перед нами дійсно постає Олег Ляшко у вбранні священника. Колишнього нардепа голос за кадром питає:

“Олег Валерійович, отче, Людмила Вікторівна запитує, чи можна пердіти в церкві?”.

Той обурено питає: “шо-шо?”. За секунду Олег Валерійович вже провадить далі:

Ну то шо до церкви йти, якщо туди пердіти. Люди, що з ума посходили, якісь безглузді питання, ну але даю відповідь, що людина запиталася…“.

Політик довго пояснює свою думку і наприкінець говорить конкретно:

“До церкви йти натщесерце. В церкві пердіти не можна, через то, що то ненормально… В нас такого не прийнято… Будьте здорові і в церкві не пердіт. Пока”, – завершує член Радикальної Партії.

Далі на ютуб-каналі можна знайти низку відео з Олегом Ляшком як, знову ж таки, у рясі, так і у військовій формі.

Скрін з ютуб-каналу

І, здавалось би, ексцентричний нардеп став душпастирем вірян, проте є одне “але” — всі ці відео створені штучним інтелектом. Про це йдеться і в описі до ютуб-каналу:

Скрін з опису ютуб-каналу

Подібні відео створюються за допомогою deep fake, себто накладання іншого обличчя на відео. Також можна згенерувати й голос потрібної людини. На жаль, за допомогою такої технології росіяни генерують ІПСО-повідомлення, які розлітаються у соцмережах, дестабілізують ситуацію в країні та формують негативне уявлення іноземних користувачів щодо українців та військових ЗСУ. Детальніше в розслідуванні OSINT-розслідувача Анатолія Остапенка “Хто створює вірусні діпфейки про ЗСУ: розслідування +ENG SUB”:

Що ж стосується справжнього Олега Валерійовича, то наразі він є молодшим сержантом, командиром 2 відділення взводу БПЛА РВП 63-ї окремої механізованої бригади.

Читати також: Зрадник чи патріот міста: що відомо про найпопулярнішого мера Станіславова

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору