Інформатор Івано-Франківськ

АФІША

Як боротись з шумом у вухах: поради Надвірнянського терапевта

Лікар – терапевт Надвірнянського центру первинної медичної допомоги Дарія Москалюк розповіла від чого з’являється шум у вухах та як з ним боротися.

Пише Інформатор.

Шум у вухах (тинітус) не є хворобою – це симптом кількох захворювань. Лікар – терапевт Дарія Москалюк розповідає основні причини цього стану:

Втрата слуху. З віком або коли ви регулярно піддаєтеся гучним звукам волоскові клітини внутрішнього вуха можуть «пропускати» випадкові електричні імпульси до мозку, викликаючи шум у вухах.

Вушна інфекція або закупорка слухового проходу. Слухові проходи можуть бути закупорені накопиченням рідини (вушна інфекція), вушною сіркою (сірчана пробка), брудом або сторонніми тілами, через що змінюється тиск у вусі, викликаючи тинітус.

Травми голови або шиї можуть вплинути на внутрішнє вухо, слухові нерви або функцію мозку, повʼязану зі слухом. Такі травми зазвичай викликають шум тільки в одному вусі.

Низка ліків може спричинити або посилити шум у вухах. Як правило, чим вища доза цих ліків, тим гіршим стає шум у вухах. Часто небажаний шум зникає, коли ви припиняєте використовувати ці препарати.

Щоб позбавитися шуму у вухах, необхідно діагностувати причину. Для цього лікар проведе вам отоскопію, щоб визначити стан ваших вух.

Записатись до лікарів Надвірнянського центру первинної медичної допомоги можна самостійно, за посиланням.

Телефони контакт-центру: 380679959241; 380672512591.

Головне фото ілюстративне.

Читайте також: У Надвірнянському міському парку відбудеться літературний квест: деталі

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору