Інформатор Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

Плюси і мінуси дорогої електрогітари

Плюси і мінуси дорогої електрогітари

Вважається, що дорогі преміальні електрогітари – це суцільне щастя та самі достоїнства без вад і недоліків. Але в реальному світі навіть найкращі найдорожчі майстрові музичні інструменти мають певні особливості, за які їх можна критикувати. Докладніше про це разом з експертами інтернет-магазину Музлайн розберемося в нашому матеріалі.

За що платить музикант

Безумовно, найбільшим плюсом дорогої електрогітари є її якість як узагальнене поняття.

Сюди входять:

  • унікальне звучання – характерне, впізнаване, властиве саме цьому інструменту, яке є продовженням її фізичних та технічних характеристик;
  • дизайн та якість виконання – зазвичай у виробництві преміальних лінійок електрогітар використовується набагато більше ручної роботи, аніж зазвичай, так – майстри буквально вручну доводять до ідеала найскладніші області корпусу та грифу, та наносять оздоблення, також це стосується і регулювання усіх важливих елементів інструмента, в тому числі і електроніки;
  • використані матеріали – найкраще дерево, яке пройшло якісну підготовку та обробку перед використанням для виготовлення інструмента;
  • фурнітура та електроніка – розроблені ексклюзивно для подібних моделей.

Лінійки дорогих електрогітар, які мають стати концертними та студійними інструментами для професійних музикантів, проходять багато ступеней контролю якості, перший з яких торкається вибору матеріалу, а останній – калібровки електроніки та прослуховування гітари. Серед таких моделей практично немає екземплярів із “сюрпризом”, прихованим недоліком, який неминуче вилізе згодом.

І тим не менше, певні властивості преміальних інструментів можна вважати їхніми недоліками і дуже часто вони є продовженням достоїнств.

Коли так добре, що аж занадто

Так, унікальні інструменти, що мають виразне характерне звучання, дуже часто є не універсальними – що означає головним чином те, що це їхнє прекрасне звучання пасує не будь-якому ансамблю і не може використовуватися будь-де. З іншого боку, розмаїття унікальних тембрів дає музикантам можливість обирати та знаходити найкращі рішення для музики різних жанрів та напрямків.

І ще один природний недолік дорогих інструментів, як можна зрозуміти, – їхня подекуди екстремально висока вартість. За останні роки ринок музичних інструментів пережив серйозну трансформацію, в результаті якої бюджетними стали інструменти із прайсом в районі півтисячі доларів, дорогими ж тепер вважаються гітари не за дві-три тисячі, що є середньою ціною непоганого інструмента, а за десять-дванадцять.

Але на думку фахівців інтернет-магазину Muzline, єдине, до чого це може призвести – це певна криза, адже кількість тих, хто може дозволити собі заплатити стільки за електрогітару, не така вже й велика, а отже, можна очікувати від ринка доволі швидкої саморегуляції та повернення до здорового глузду.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Хочете рекламу? Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору