Близько місяця тому на прилавках ринків і супермаркетів Івано-Франківська з’явилися кавуни. А нещодавно їхні ряди поповнили жовтенькі та соковиті друзі – дині. Тож, яку суму франківцям доведеться віддати з гаманця, щоб поласувати цією ягодою, читайте далі.
Повідомляє Інформатор.
Наша журналістка вирушила до Центрального ринку в пошуках дині. Зазвичай їхній сезон розпочинається наприкінці липня та триває весь серпень. Проте, цього року сезон динь та кавунів стартував раніше, близько трьох тижнів тому.
Продавець на ринку Любомир розповідає, що це ймовірно через те, що цього літа Україну накрила аномальна спека.
“Клімат змінився, спека, швидше все приходить і достигає. Навіть листя на деревах вже жовтіє”,- зазначає продавець.
Пан Любомир люб’язно всіх пригощав динею і нашу журналістку теж. Зокрема, чоловік поділився секретом, як правильно вибирати диню. Наука не важка, вибирати треба майже так, як і кавун.
“Дивитесь по стиглості та по хвостику. Хвостик має бути сухий та навколо нього має бути от таке темне(ред.фотографію дивіться нижче), тоді вона стигла“, – ділиться пан Любомир.
Що ж перейдемо до цін.
На прилавку пана Любомира в око падає диня з Одеси сорту “Амал”. Її ціна 80 гривень за кілограм.
В середньому ціна динь на прилавках ринку коливається від 50 до 80 гривень за 1 кілограм.
А от в супермаркетах диня коштує від 57.79 до 71.95 гривень за 1 кілограм.
Інформатор бажає вам тільки смачних і солодких динь!
Тетяна Сарай
Читати також: Сезон кавунів: огляд цін в Івано-Франківську на соковитий бум.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87