Інформатор Івано-Франківськ

НАДВІРНА

Робота в Надвірній та районі: аналіз ринку

Вітрина Надвірної

Ринок праці Надвірнянського району виріс до небувалих раніше масштабів. Такий висновок отримуємо аналізуючи вакансії на сайті “Вітрина Надвірної”. До лютого 2022 року у Надвірній в середньому налічувалося не більше 80 актуальних вакансій, цьогоріч же ця кількість сягає більше 200.

Найбільше відкритих вакансій було зафіксовано наприкінці квітня цього року, тоді їх кількість становила 215 вільних робочих місць. Враховуючи сезонність, літом ринок праці трохи зменшився – на 23 липня в Надвірній доступні 184 місця для працевлаштування.

Якщо розділити ці вакансії по сферах діяльності, то можна побачити наступну картину:

Ринок праці Надвірної

  • кухарі, офіціанти, покоївки, прибиральниці (робота в сфері обслуговування, в ресторанах, кафе, готелях) – 51 вакансія;
  • продавці-консультанти, менеджери, касири, приймальники (сфера торгівлі та закупівель) – 49;
  • верстатники, зварювальники, пакувальники, токарі, столярі (робота в сфері виробництва) – 27;
  • водії, кур’єри, експедитори, комірники, вантажники (сфера транспорту і логістики) – 11;
  • охоронці, сторожі (робота в сфері охорони і безпеки) – 6;
  • лікарі, фармацевти, асистенти (сфера медицини і фармацевтики) – 6;
  • юристи, фінансові експерти, бухгалтери (сфера фінансів і права) – 6;
  • майстри по кладці цегли, будівельники (сфера будівництва та ремонту) – 4;
  • різноробочі та тимчасові підробітки в різних сферах – 4;
  • вихователі, логопеди (сфера освіти, робота в дитячих садочках) – 3;
  • робота в сфері сільського господарства – 3;
  • інші, менш поширені сфери роботи – 14 різних вакансій.

Серед розділів сайту Vitryna.com.ua варто також виділити Яремче, що входить до Надвірнянського району. Фактично ринок праці Яремче та регіону сьогодні прирівнявся по кількості вакансій до Надвірнянського в період до повномасштабного вторгнення – 82 актуальні вакансії. Серед яких найбільше в сфері обслуговування – 59 вакансій в ресторанах, готелях, котеджах, відпочинкових комплексах. Наступною в Яремче йде сфера торгівлі – 11 вакансій, а за нею транспорт і логістика – 4 вакантних місця. Інші сфери роботи в Яремчанському регіоні мають менше ніж по 2 вакансії.

Можна бути впевненим, що реальна кількість вакансій Надвірнянського району перевищує вказані дані, оскільки чимало дрібних роботодавців досі шукають працівників методом “з уст в уста”, по знайомих та друзях. Втім, останнім часом, такий метод працює все менше і менше, в першу чергу через те, що дуже зменшилася кількість шукачів роботи. На це впливають наступні причини: люди втікають від війни за кордон, підприємства переміщаються зі сходу та півдня України на захід, мобілізація, а також не достатній рівень заробітної плати, порівняно із очікуваннями потенційних працівників.

Безумовно, ситуація в Україні сьогодні чи не найскладніша за весь період незалежності. Але попри все, зараз відкриваються нові горизонти та можливості професійного росту. Через “кадровий голод” роботодавці активно шукають працівників в різних сферах діяльності та все більше йдуть їм на зустріч, покращуючи умови праці.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Хочете рекламу? Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору