Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Штрафи за невчасне оновлення даних: пояснення від Міноборони

До 16 липня всі військовозобов’язані українці мали оновити дані. Зараз повсюди говориться про те, що за не оновлення будуть штрафувати. Але, чи дійсно буде так, читайте у матеріалі.

Повідомляє Інформатор покликаючись на Судово-юридичну газету.

У військовозобов’язаних, які оновили дані до 16 липня,  у застосунку “Резерв+” з’явиться спеціальна позначка. Це потрібно для того, щоб було легше зрозуміти хто оновив дані, а хто ні.

Речник Міністерства оборони України, Дмитро Лазуткін у коментарі «Радіо Свобода», повідомив, що коли всім поставлять позначки у “Резерв+”, штрафи за не оновлення військово-облікових даних автоматично не розішлють.

«Спочатку треба виявити правопорушення. Якщо вдалося виявити правопорушника – затримати та доправити для складання протоколу. Якщо не вдалося – викликати повісткою для оновлення даних або рекомендованим листом з метою складення протоколу. Скласти постанову з правопорушником або без нього, вручити під розпис або направити постанову… Це цілий процес», – пояснив Дмитро Лазуткін.

За його словами, метою оновити дані – спонукати людей стати на військовий облік, вказати свій актуальний телефон і місце проживання, а не всіх підвести під штраф.

Головне фото ілюстративне.

Читати також: Як потрапити до франківського ТЦК та СП: прийомні дні, графіки та електронна черга.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору