Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

На Прикарпатті затримали організатора агентурної групи фсб, яка готувала підпали торгових центрів в Україні та Євросоюзі

Метою терористичних актів було дестабілізувати ситуацію в державі та в сусідніх країнах. Деталі затримання кремлівських маріонеток читайте далі. 

Пише Інформатор з покликанням на СБУ.

На території нашої держави діяла агентурна група фсб, яка готувала серію терактів як в Україні, так і за кордоном.

Злочинці планували підпалювати торгові центри, автозаправні станції, аптеки та ринки. На Прикарпатті вдалось затримати організатора ворожого осередку та його спільника, їх дистанційно курували спецслужби рф.

Всього в терористичній групі діяло 19 учасників, які проживали в Івано-Франківській, Дніпропетровській, Полтавській областях та у Запоріжжі.

Учасників вербували з кримінальних кіл, а щоб “легалізувати” їх закордоном, готували підроблені документи, зокрема паспорти, водійські права, дипломи про освіту та медкартки, оформлені на третіх осіб.

“Після вчинення підпалів виконавці мали фільмувати загоряння об’єктів на камери власних телефонів для подальшого «звіту» до фсб. Медіафайли агресор планував використати для підготовки спеціальних інформаційних операцій, спрямованих на розхитування суспільно-політичної обстановки в Євросоюзі. Під час 37 обшуків у помешканнях, автомобілях та гаражних приміщеннях фігурантів вилучено: мобільні телефони, флеш-накопичувачі, чорнові записи та підроблені документи, які використовували у підривній діяльності; автомат АК, пістолети, зокрема Gloсk 19 з набоями та глушниками; банківські картки та великі суми готівки, які витрачали на вербування потенційних підпалювачів”, – повідомила Служба Безпеки.

Наразі організатору та спільнику повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану), ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Їм загрожує довічне.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

                                                                                                 Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору