Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Франківці зможуть отримати відшкодування коштів, які витратили під час лікування у стаціонарі

Франківці можуть безплатно лікуватися у стаціонарі медичного закладу, який має договір із Національною службою здоров’я України.  У цьому випадку лікування за пацієнта оплачує НСЗУ. Якщо з пацієнта взяли кошти за послуги, які вже сплатила НСЗУ, він може їх собі повернути.

Повідомляє Інформатор покликаючись на Департамент охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА.

За кожним пакетом Програми медичних гарантій передбачений перелік послуг, які надавач зобов’язаний надати пацієнтам безплатно. Це можуть бути як пакети стаціонарної допомоги, так і інші, наприклад, лікування онкології, допомога при інсульті чи інфаркті.

Лікарні зобов’язані забезпечити хворих ліками з Національного переліку основних лікарських засобів. Переглянути ліки з Нацпереліку можна за посиланням.

Якщо під час стаціонарного лікування вам довелося купувати ліки за свої кошти, зверніться за роз’ясненням до керівника медичного закладу. Якщо питання не вдається вирішити, залиште скаргу, зателефонувавши до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77 або надішліть лист на електронну пошту: info@nszu.gov.ua.

Також, скаргу можна надіслати листом на пошту за адресою: проспект Степана Бандери, 19, м. Київ, 04073.

До скарги краще додати якомога більше підтверджень неправомірного вимагання коштів за лікування або ліки. Це можуть бути чеки, аудіо- чи відеозаписи. Вкажіть назву закладу та імена медпрацівників, які вимагали кошти.

НСЗУ звернеться до закладу з вимогою повернути кошти. Якщо головний лікар не поновлює права пацієнта або не повертає кошти, НСЗУ направляє справу до правоохоронних органів.

Читати також: Тільки маленький розріз на стегні: в Івано-Франківську лікарі провели рідкісну операцію на серце.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору