Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Легкоатлетки з Прикарпаття: за кого вболівати на Олімпійських іграх в Парижі

Наш край у французькій столиці представлятимуть дві спортсменки з Прикарпаття: Анна Лащевска та Ганна Шевчук. Пригадуємо біографії атлеток та зазирнемо у їхні соцмережі разом з Інформатором.

Повідомляє Інформатор.

Літні Олімпійські ігри відбудуться з 26 липня по 11 серпня. До складу делегації увійшло 140 спортсменів та спортсменок. Прикарпаття на Олімпійських іграх-2024 представлятимуть дві спортсменки:

  • Анна Лащевська (спортивна гімнастика);
  • Ганна Шевчук (легка атлетика, спортивна ходьба).

Збірна України буде представлена у 26-ти із 32-х дисциплін, які входять до програми Олімпійських ігор.

Що відомо про 16-річну Анну Лащевську? 

Спортсменка народилась 20 листопада 2007 року.

Анна є Чемпіонкою Європи серед юніорів та віцечемпіонкою Європейського юнацького олімпійського фестивалю, а цьогоріч у квітні здобула золоту медаль у вправах на колоді у другий день фіналів на Кубку світу зі спортивної гімнастики з окремих видів багатоборства в Осієку (Хорватія).

У жовтні 2023 стало відомо, що гімнастка виборола путівку на Ігри-2024.

“З сумою балів 50.666 за чотири прилади юна представниця Івано-Франківщини завершила змагання на 38-му місці”,повідомили НОК та олімпійська команда/NOC of Ukraine and the Olympic Team.

Вітала Анну з досягненням й Голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Світлана Онищук.

У соцмережах дівчина з’являється нечасто, але все періодично радує шанувальниками новими фото та відео. Наприклад 25 липня вона опублікувала кадри з підписом:”Olympics training 🇫🇷”

Бажаємо успіхів прикарпатці!

На Олімпіаду вдруге: калушанка Ганна Шевчук

Нещодавно, 18 липня, дівчина відсвяткувала свій 28 день народження. Легкоатлетка є майстром спорту України міжнародного класу зі спортивної ходьби та Чемпіонка України. Спортсменка була учасницею ХХХІІ Літніх Олімпійських Ігор 2020 в Токіо, тому цьогоріч Ганна починає свою другу в житті Олімпіаду.

Також торік дівчина привезла на Прикарпаття срібло з чемпіонату Європи зі спортивної ходьби. Вітали призерку Світлана Онищук та начальник управління спорту та молодіжної політики ОВА Орест Оклієвич.

У Instagram за досягненнями спортсменки спостерігають понад 12 тисяч користувачів й Ганна часто ділиться фото з різних куточків світу.

Тиждень тому легкоатлетка опублікувала фото з міста Лілль у Франції:

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Shevchuk Hanna (@anna.suslyk.1)

Вперед до перемог!

Інформатор підготував для вас розклад першого тижня змагань у Парижі:

Відкриття олімпіади можна глянути на: Першому каналі Суспільного Мовленнямісцевих телеканалах Суспільного, на сайті Суспільне Спорт. Також, вперше Олімпійські ігри будуть доступні на ютуб-каналі Суспільне-спорт.

Читати також: В Парижі розпочнеться церемонія відкриття Олімпійських ігор

Дарія Нагорна

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

 

Нагору