Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Туристичний Івано-Франківськ: музей мистецтв Прикарпаття

Музей мистецтв Прикарпаття зберігає у своїх стінах справжні скарби сакрального мистецтва Галичини XV – XX ст. Починаючи з 1980 року, музей розміщується в найдавнішій архітектурній пам’ятці міста – колишньому римо-католицькому костелі Непорочного Зачаття Діви Марії, св.Андрія та Станіслава. Детальніше про музей, читайте у матеріалі.

Повідомляє Інформатор.

Перша виставка у музеї була побудована на основі творів, переданих з фондів Івано-Франківського краєзнавчого музею. Вона функціонувала до 1989 року, проте 18 серпня 1993 року, після проведених ремонтно-реставраційних робіт з розкриттям фресок художника-декоратора Еразма-Рудольфа Фабіанського в інтер’єрі, відкрилась нова тематична експозиція «Сакральне мистецтво Галичини XV – XX століть».

31 серпня 2012 року офіційно відкрили нову експозицію, що містить такі відділи: сакральне мистецтво Галичини XV – XX ст., закордонне мистецтво, українське образотворче та декоративно-ужиткове мистецтво.

Одним із важливих напрямів діяльності музею є реставрація музейних предметів.

Філію Музею мистецтв Прикарпаття – церкву Зішестя Святого Духа в місті Рогатин 21 червня 2013 року на засіданні 37-ї сесії Комітету всесвітньої спадщини ЮНЕСКО у Камбоджі у складі номінації «Дерев’яні церкви Карпатського регіону в Польщі та в Україні» одноголосно внесено до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Музей можна відвідати щоденно, окрім понеділка з 10:00 до 17:00.

Музей знаходиться на майдані Шептицького, 8.

Тетяна Сарай

Читати також: “Музика міста”: в Івано-Франківську презентували виставку фотографій.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору