Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

День медика в Україні: Інформатор вітає з професійним святом!

Згідно з указом Президента України, починаючи з 2023 року, День медика в Україні відзначають 27 липня. Прийміть вітання від редакції Інформатора!

Пише Інформатор.

Ми  щиро вітаємо із професійним святом всіх причетних. Ви щодня стоїте на варті нашого здоров’я, даруєте людям надію та допомогу у найважчі моменти. Ваш професіоналізм, людяність та самовідданість заслуговують на найвищу пошану та вдячність.

Сьогодні ж у час повномасштабного вторгнення багато медиків перебувають на фронті. Тому окрема вдячність всім тим хто ризикуючи своїм життям рятує інші.

День медика — це професійне свято медичних працівників, яке відзначається для вшанування їхньої важливої роботи у сфері охорони здоров’я. У багатьох країнах цей день має свою дату святкування.

Це свято відзначали ще у радянському союзі. 1980 року датою для цього свята обрали третю неділю червня. А от у 1994 році, в уже незалежній Україні, свято також офіційно затвердили в цей день.

У 2023 році День медика мав бути 18 червня (ред.третя неділя місяця). Але за указом президента України від 13 червня 2023 року День медичного працівника в Україні тепер щорічно відзначають в один і той самий день – 27 липня, у день святого цілителя Пантелеймона.

Франківські медики часто потрапляють на “сторінки” Інформатора зі своїми досягненнями. Тому рекомендуємо вам до прочитання матеріал про те як у Франківську стоматологи-хірурги видалили пухлину розміром як тенісний м’ячик та як медики врятували чоловіка з гострим розшаруванням аневризми.

Також пропонуємо вам прочитати інтерв’ю з єдиним хірургом на все Прикарпаття, який робить операції на серце через мінідоступ.

Читати також: Франківці зможуть отримати відшкодування коштів, які витратили під час лікування у стаціонарі.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору