Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

“Дещо Темніші дні. Іздрик. Бунчак”: творчий Івано-Франківськ

26 липня в Асортиментній кімнаті Івано-Франківська відбулася презентація відеороботи “Ти навіть не намагаєшся” Богдана Бунчака. Зокрема, тут же ж і представлена виставка сірникових коробок Юрія Іздрика. Тому ці дві виставки, які існують окремо одна від одної, перетнулися лише на один день, аби розказати про одне (або ж ні). Отож детальніше про подію читайте у матеріалі.

Повідомляє Інформатор.

В асортиментній кімнаті представлені виставки двох художників з різних поколінь. Один з них, себто 61-річний Юрій Іздрик, він мав досвід ліквідації катастрофи на ЧАЕС. А інший митець, себто 29-річний Богдан Бунчак, він брав участь в російсько-українській війні.

“Вони для мене символізують взагалі в який трагічний час ми живемо, що кожне покоління має жертвувати собою, своїм тілом через тоталітарні системи й там, і там ті тоталітарні системи ідуть від росії”,- розповідає кураторка виставки, Альона Каравай.

Дівчина також зазначає, що ці дві роботи поєднані наближенням до смерті з різних причин. У Юрія Іздрика це через лікарню, адже під час повномасштабного вторгнення він сильно захворів на ковід.

“Він казав, що не думав, що під час повномасштабної війни можна захворіти на ковід, але як виявилося можна”, – ділиться Альона.

У Богдана Бунчака – це через поранення на війні.

За словами Альони Каравай художники не завжди відображають кінець життя трагічно і пафосно. Наприклад, Юрій описує це іронічно, а от Богдан — жартами, особливо, полюбляє чорний гумор.

Зокрема, вчора представляли відео Богдана Бунчака, його він присвятив своєму побратиму, який загинув під його командуванням, адже  чоловік був командиром штурмового відділу.

“Це була одна із перших смертей у його підрозділі, він не мав військового досвіду Богдан тільки навчався”, – поділилися Альона Каравай.

Відеороботу Богдана Бунчака можна переглянути до 2 серпня за адресою: вул. Січових Стрільців, 15, м. Івано-Франківськ.

Читати також: Туристичний Івано-Франківськ: музей мистецтв Прикарпаття.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору