Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

“Вони твій щит, а ти їх голос”: в Івано-Франківську відбулась акція “Не мовчи! Полон вбиває!”

28 липня біля міського озера відбулась мирна акція на честь другої річниці теракту в окупованій Оленівці на Донеччині. Чому важливо підтримувати такі мітинги розповідаємо у матеріалі.

З місця подій повідомляє Інформатор.

На акцію прийшло багато людей, переважно родичі та друзі військовополонених. Вони стояли з прапорами, плакатами та фотографіями своїх близьких, які зараз перебувають у полоні.

На плакатах написи: «Нескорені герої мають бути вдома», «Народжені вільними досі в полоні», «Вони твій щит, а ти їх голос». Учасники акції привертають увагу до теми обміну військовополонених.

Одна з учасниць мітингу – Ірина Іванова, матір військовополоненого, ділиться : “Чим довше війна продовжується в Україні, тим більше байдужих людей стає… Вони герої для нас, батьків. Так то вони наші діти, вони просто діти, які чекають, вони в невідомості. У цій страшній невідомості. Два роки й вже третій місяць пішов як я не бачу свого сина, і не знаю де він. І так багато батьків чекають. Це понад 900 азовців ще в полоні. Відбувся останній обмін і ні одного азовця не вийшло”.

Підтримати свого сина прийшла й Ірина Шевела, яка родом з Бердянська: “Мій син засуджений на 22 роки, зараз знаходиться на Макіївці, другий син також на Азовсталі, зараз він комісований. У цьому місяці я спілкувалась з ним (ред. з сином) всього лиш раз. І то через посередника”.

На мирній акції був присутній й Ілля Ілляшенко, воїн ЗСУ, який пережив полон: “На мою думку, звісно, важливі акції. По-перше, особисто для мене, це підтримка рідних, які досі чекають своїх рідних. Я не можу поступати інакше ніж підтримати інших. По-друге, акції це нагадування. Нагадування світу, що наші люди знаходяться в полоні, в катівнях у ворога. І світ повинен пам’ятати, бо у нас швидко всі все забувають. А це треба, і не правильно забувати. Можливо, обміни, я не причасний до обмінів, але, на мою думку, це теж впливає на процес обмінів. У нас є третя сторона завжди, під час обміну, яка домовляється. Я думаю, акції мають певний відсоток, того, що домовленості доходять”.

Долучитись до таких акцій неважко: з собою треба мати плакат/прапор та вдячність до наших захисників.

Читати також: Друга річниця теракту в Оленівці: розслідування триває досі

Марина Валова, Тетяна Сарай

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

 

 

Нагору