Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Не перевіряли й не затримували: ОК “Захід” надало відповідь щодо зникнення студента в Карпатах

Декілька днів тому Інформатор повідомляв, що в середині липня по дорозі додому зник 20-річний хлопець. Поліція розпочала розшук студента Львівського університету, а його батьки та адвокат підозрюють у його побитті РТЦК у Верховині. Наразі відомо, що ОК “Захід” надало відповідь на запит журналістів “ТСН”. Що каже керівник командування? 

Пише Інформатор.

Керівник оперативного командування “Захід” полковник Олександр Селецький повідомив журналістам “ТСН“, що:

“Громадянин Гашевський О.М. 14 липня 2024 року не перевірявся та не затримувався військовослужбовцями Верховинського ТЦК та СП чи (та) іншими представниками сектору безпеки (національної поліції, національної гвардії тощо)” (ред. текст відповіді на запит, який надали журналісти).

Також т.в.о. командувача військ повідомив, що зниклий студент не є порушником мобілізаційного законодавства:

“Враховуючи суспільний резонанс та в межах компетенції, виходячи з наявних даних Єдиного електронного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів “Оберіг” можемо засвідчити, що громадянин Гашевський Олександр Миколайович 2003 року народження офіційно зареєстрований у м.Львів та взятий на облік Личаківсько-Залізничним об’єднаним РТЦК та СП Львівського ОТЦК та СП у січні 2020 року та не є порушником військового обліку і значиться таким, що має право на відстрочку від призову. Іншою інформацією стосовно даного громадянина Івано-Франківський ОТЦК та СП не володіє”.

А ось щодо заяв та звинувачень Ігоря Мосійчука та Олега Веремієнка у винуватості зникненні хлопця саме через РТЦК Верховни, здійснять перевірку правоохоронні органи через (ред. текст відповіді): “спекулятивні дії в інформаційному просторі”. 

Нагадаємо, що студент Львівського національного університету Олександр Гашевський, яких зник 14 липня дорогою з Карпат до Львова, увесь цей час не виходить на зв’язок.

За версією адвоката батьків Олега Веремієнка, хлопець їхав у темно-зеленому автобусі Volkswagen за маршрутом Верховина-Ворохта й на одному з блокпостів водій маршрутки сам зупинився. Далі працівники ТЦК, зі слів адвоката, витягли декількох чоловіків й Олександра. Молодика сильно побили, посадили в інший автобус й поїхали в сторону Верховини. Начебто там востаннє його бачили живим.

Наразі є непідтверджена інформація, що тіло хлопця знайшли в Тисі румунські прикордонники, а батько має вирушити на впізнання.

Також за будь-яку інформацію про студента оголосили нагороду.  Деталі за покликанням.

Читати також: Поліція Івано-Франківська знайшла 15-річного хлопця, який загубився

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

                                                                                                           Телефонуйте за номером 096 989 60 87

 

Нагору