Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

“В моєму серці він герой”: в Івано-Франківську відбувся “Дзвін пам’яті”

31 липня у Меморіальному сквері Івано-Франківська вчергове відбувся поминальний захід “Дзвін пам’яті”. Детальніше про подію читайте у матеріалі.

Повідомляє Інформатор.

Кожен місяць у Меморіальному сквері Івано-Франківська звучить “Дзвін пам’яті”. Сьогодні тут відбулася поминальна панахида за загиблими героями у російсько-українській війні.

Сьогодні 41 військового посмертно нагородили, а саме орденами, медалями та відзнаками. Всі нагороди передавали родичам загиблих.

На заході була присутня Галина Сімко, її син загинув 24 грудня 2023 року під Берестовим. 26 лютого 2022 року Віталій Сімко добровільно пішов на фронт зі словами: “Якщо ми всі будемо ховатися, то москалі будуть в Снятині”.

Галина Сімко, матір загиблого героя

Чоловік працював вчителем у музичній школі, за словами матері діти його дуже любили.

“Надзвичайно прекрасна людина, добрий син та хороший друг. Людина з великої букви. В моєму серці він герой”, – каже Галина Сімко.

Військовослужбовцю було 48 років. За словами жінки в останні хвилини свого життя Віталій, попросив свого побратима передати матері свої останні слова: “Що він дуже любив маму, щоб мама його простила і що він надзвичайно любив Україну”.

Матір розповідає, що її син завжди молився.

“Коли хлопці ішли в бій, а в нього був вихідний — то молився за Україну, за побратимів”, – каже Галина Сімко.

За весь час своєї військової служби чоловік ні разу не був у відпустці. Він казав: “Або мене привезуть, або війна закінчиться, або не дай Боже мама помре, тоді я приїду”.

Інформатор висловлює свої щирі співчуття сім’ям загиблих героїв. Вічна пам’ять усім полеглим захисникам України!

Читати також: На війні Прикарпаття втратило трьох героїв.

Тетяна Сарай

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору