Крім сезону на помідори, кавуни та дині, зараз розпочався період консервації. Журналістка Інформатора ділиться власним рецептом квашених огірків. Деталі читайте у матеріалі.
Насамперед для того, щоб заквасити огірочки, їх потрібно назбирати на городі, або ж придбати на базарі.
Ось такий красень попав у кадр.
Ну що ж, коли назбирали огірки, потрібно приступати до роботи.
Даний рецепт розрахований на трьох літрову банку.
Найперше, підготуйте банки. Ретельно їх помийте та висушіть. Перед квашенням, замочіть огірки на 2 години у холодну воду.
А для консервації потрібно:
- коріння та листя хрону;
- листя дуба;
- листя смородини та вишні;
- листок лавровий;
- перець горошком;
- кріп (парасолька);
- часник;
- сіль;
- горілка.
На дно банки покладіть всі листя, які вище перераховані, листок лавровий, перець горошком, 2-3 зубчика часнику та кріп.
Далі акуратно викладайте огірочки: спершу – більші, а на верх банки – менші. І за ними 3 столові ложки солі ( це на трьох літрову банку).
Потім залийте все водою. Бажано, щоб вода була перекип’ячена, але тепла, не гаряча. І додайте у банку 50 гр. горілки. Зверху покладіть трохи кропу і закрийте капроновою кришкою.
Банки покладіть у темне місце, бажано в погріб. За два тижні огірочки можна куштувати.
Смачного!
А ось так за 2 тижні вони будуть виглядати.
Інформатор бажає вам вдалих рецептів.
Читати також: Сезон франківських помідорів: сорти, ціни та дегустація.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87