Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Літній сезон: рецепт квашених огірків

Крім сезону на помідори, кавуни та дині, зараз розпочався період консервації. Журналістка Інформатора ділиться власним рецептом квашених огірків. Деталі читайте у матеріалі.

Насамперед для того, щоб заквасити огірочки, їх потрібно назбирати на городі, або ж придбати на базарі.

Ось такий красень попав у кадр.

Ну що ж, коли назбирали огірки, потрібно приступати до роботи.

Даний рецепт розрахований на трьох літрову банку.

Найперше, підготуйте банки. Ретельно їх помийте та висушіть. Перед квашенням, замочіть огірки на 2 години у холодну воду.

А для консервації потрібно:

  • коріння та листя хрону;
  • листя дуба;
  • листя смородини та вишні;
  • листок лавровий;
  • перець горошком;
  • кріп (парасолька);
  • часник;
  • сіль;
  • горілка.

На дно банки покладіть всі листя, які вище перераховані, листок лавровий, перець горошком, 2-3 зубчика часнику та кріп.

Далі акуратно викладайте огірочки: спершу – більші, а на верх банки – менші. І за ними 3 столові ложки солі ( це на трьох літрову банку).

Потім залийте все водою. Бажано, щоб вода була перекип’ячена, але тепла, не гаряча. І додайте у банку 50 гр. горілки. Зверху покладіть трохи кропу і закрийте капроновою кришкою.

Банки покладіть у темне місце, бажано в погріб. За два тижні огірочки можна куштувати.

Смачного!

А ось так за 2 тижні вони будуть виглядати.

Інформатор бажає вам вдалих рецептів.

Читати також: Сезон франківських помідорів: сорти, ціни та дегустація.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

                                                                                        Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору