Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

На війні Прикарпаття втратило чотирьох захисників

За Батьківщину загинули прикарпатці Микола Легеньких, Олег Микитин, Роман Вивчак та Олег Грум. Щирі співчуття родинам Героїв та світла пам’ять військовим. 

Із сумом повідомляє Інформатор.

Надвірнянська громада втратила Героя Миколу Легеньких.

На Бахмутському напрямку загинув 49-річний військовослужбовець із села Лісна Тарновиця Надвірнянської громади, Микола Легеньких. Бійця понад півтора року вважали зниклим безвісти.

Про трагедію повідомив на Facebook-сторінці голова громади, Зіновій Андрійович.

Микола Легеньких народився 20 грудня 1972 року, проживав у селі Лісна Тарновиця. На фронт мобілізувався на початку великої війни.

“Коли зненацька ворог почав свій кривавий наступ, Микола був упевнений, що повинен іти захищати країну. Казав просто: “Треба”… Нічого не розповідав про війну, намагався все тримати в собі, щоб не засмучувати рідних”, — пише голова Надвірнянської громади.

Микола Легеньких загинув 12 грудня 2022 року під час бойових дій поблизу села Білогорівка Бахмутського району.

Тисменицька громада сьогодні попрощалась з Олегом Микитином.

24 липня 2024 року поблизу села Новоолександрівка Покровського району поліг 43-річний військовослужбовець з Івано-Франківщини Олег Микитин.

Трагічну звістку повідомили на Facebook-сторінці Тисменицької міської ради.

Олег Микитин народився 12 травня 1981 року у місті Тисмениця на Івано-Франківщині. Він навчався у Тисменицькій школі.

У 2024 році Олег Микитин став на захист України. Він служив стрільцем механізованого відділення механізованого батальйону 110 окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка.

“Тисменицька міська рада висловлює щирі співчуття рідним та близьким захисника, який віддав життя за Україну. Нехай Всевишній допоможе пережити гіркий біль важкої втрати! Вічна пам’ять, шана і слава герою!” — йдеться у дописі.

Вигодська громада втратила військовослужбовця Романа Вивчака.

25 липня 2024 року під час бойового завдання на Запоріжжі поліг військовослужбовець з Івано-Франківщини Роман Вивчак.

Про смерть воїна повідомили на Facebook-сторінці Вигодської селищної ради.

Роман Вивчак народився у 1984 році та проживав у селищі Вигода. У цивільному житті чоловік працював на комунальному підприємстві “Вигодський комбінат комунальних послуг”. Колеги з роботи пригадують чоловіка, як “надзвичайно доброго та працьовитого, люблячого батька, сина та брата”, йдеться у дописі.

У війську чоловік служив старшим солдатом-стрільцем, був помічником кулеметника.

Надзвичайно добрий та працьовитий, люблячий батько, син та брат. Таким згадують Романа колеги по роботі КП “Вигодський ККП”.

На війні загинув прикарпатець Олег Грум.

В Івано-Франківській громаді попрощаються з 59-річним військовослужбовцем Олегом Гбуром. Він загинув 30 липня 2024 року.

Про трагічну звістку повідомили на Facebook-сторінці комунального підприємства “Міська ритуальна служба”.

Олег Гбур народився у 1965 році.

1 серпня о 20:00 у Будинку смутку на вулиці Ребета, 3 відбудеться панахида за полеглим. 2 серпня о 14:00 за цією ж адресою почнеться прощання з військовослужбовцем. Олега Гбура поховають на кладовищі в урочищі Дем’янів Лаз.

Олег Гбур працював головним державним інспектором управління податкових сервісів Державної податкової служби в Івано-Франківській області. На початку повномасштабного вторгнення він долучився до лав Збройних сил України.

“Професіонал своєї справи й надзвичайно добра людина. Олег майже все своє життя присвятив роботі в податковій службі, з честю виконуючи свої обов’язки. Його професійні здібності, принциповість і відданість справі зробили його справжнім взірцем для колег та друзів. Він був людиною великої душі, завжди готовий підтримати, порадити, підставити плече у важкі моменти”, — йдеться у дописі.

Вічна пам’ять всім полеглим захисникам. Світла пам’ять Героям! 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору