Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Привид у міському парку: містичний Івано-Франківськ

Сьогодні теплими літніми вечорами, доріжками міського парку полюбляє прогулюватися молодь, закохані пари, а поряд бавиться малеча. Проте, чи знаєте ви, що парком гуляють не тільки вони? За місцевою легендою однією з алей, біля атракціонів перед світанком блукає привид маленької дівчинки в білому вбранні з рожевим бантиком. Детальніше про цю загадкову панну читайте у матеріалі.

Повідомляє Інформатор покликаючись на офіційний туристичний парк Івано-Франківська.

Виявляється, у центрі міського парку стояв колись будинок багатія Дошота, який був хорошим мисливцем і мав величезну колекцію зброї, що зберігалася у підвалі.

Була у нього донька, яку він безмежно любив. Проте він забороняв їй спускатися до підвалу.

Одного разу, коли батька не було вдома, вона порушила заборону і спустилась до темниці, однак двері раптово закрилися і вийти звідти вона не змогла. Коли батько повернувся, то наказав обшукати все довкола, але доньки так і не знайшов.

З горя, він із дружиною залишили маєток і повернулися аж через рік. Одного дня він збирався на полювання і спустився в підвал, де і знайшов мумію доньки. З того часу існує легенда, що іноді на одній з алей парку, біля атракціонів, перед світанком можна побачити привид дівчинки в білому вбранні з рожевим бантиком.

Читати також: Чому площу Ринок в Івано-Франківську називають проклятою: історія.

Тетяна Сарай

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору