Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Франківську побудують реабілітаційний центр біля озера

Івано-Франківська міська рада на 45 сесії, підтримала рішення про проведення будівництва реабілітаційно-оздоровчого центру на ділянці в межах вулиці Гурика та центрального міського озера.

Повідомляє Інформатор покликаючись на КУРС.

На сесії виступив директор КНП “Центральна міська клінічна лікарня” Тарас Масляк. Він повідомив, що неодноразово зверталися до міста, щоби реалізувати цей проєкт.

Раніше держава не думала, що буде війна і стільки поранених. Не було навіть реабілітаційних відділень на стаціонарі. Війна ще не закінчилася і ми не знаємо, скільки ще буде людей, яким потрібно буде це робити”, – сказав Масляк.

Директор міської лікарні просив підтримати проєкт, щоби поранені “могли проходити реабілітацію в нормальних умовах”.

Я хочу подякувати громаді, бо ми колись цю ділянку відвоювали – чергували вночі з депутатами. І я вдячний громаді, що зараз ця ділянка піде за призначенням – для будівництва реабілітаційного центру”, – зазначив міський голова Руслан Марцінків.

Військові на сесії наполягали, що будувати реабілітаційно-оздоровчий комплекс слід власне на цій ділянці біля міського озера.

Від громадськості на сесії виступила архітекторка Ірина Чолій. Вона закликала дотримуватися генерального плану міста, який не передбачає на тій ділянці жодного будівництва. Архітекторка наголосила на важливості збереження громадських просторів і зелених зон у місті.

Роль громадських просторів є неоціненною… Зелені зони, парки, озера – це все простори, яких у місті має бути багато… Вони виконують безліч функцій – політичну, соціальну, економічну, туристичну, оздоровчу. Зелені зоні – це серця міського організму. А що в Івано-Франківську? За останні роки ви систематично знищуєте і забудовуєте їх… Ми не проти реабілітаційного центру. Але цю зону не можна чіпати ні в якому разі. Там має бути проєкт публічного простору з класними зеленими локаціями, де люди будуть зустрічатися, відпочивати та спілкуватися. Тому прошу вас, залиште цю зону в спокої”.

Депутат Олексій Петечел нагадав, що ЦМКЛ вже має проєкт незавершеного будівництва реабілітаційного центру на Софіївці та запропонував його завершити. Також, додав, що обласна рада та ОДА також будуть реконструювати довгобуд біля обласної лікарні під реабілітаційний центр. Можна вести переговори щодо перепрофілювання частини обласного кардіодиспансеру.

Депутат Стефан Магас висловив сумнів, що інвестор обмежиться лише центром, і запропонував прямо заборонити будівництво на ділянці будь-яких споруд, окрім лікувально-оздоровчих.

Слово честі я хочу почути від вас, Тарасе Романовичу, і від вас, Руслане Романовичу. Якщо я почую я проголосую”.

Але так і не почув.

Марцінків запевнив, що на ділянці будуть виключно спортивно-реабілітаційні споруди та точно не буде 9-12-поверхівок, принаймні за його каденції. “Я буду це контролювати. Що буде після мене, я не знаю”.

Врешті, депутати віддали 25 голосів таки проголосували за конкурс на будівництво реабілітаційного центру біля озера, 2 – були проти, 4 – утрималися.

Читати також: У Франківську планують шукати інвестора для будівництва реабілітаційного комплексу біля озера.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

 

Нагору