Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Укрзалізниця відкрила продаж квитків на дитячі вагони: курсуватимуть і до Франківщини

Вперше в історії Укрзалізниці стартували продажі квитків на дитячий купейний вагон, який курсуватиме в складі поїзда №15/16 Харків – Ясіня з 8 серпня. Зупинятись буде в Івано-Франківську, Яремче, Микуличині, Ворохті та Татарові. До кінця року планують запустити ще 7 таких вагонів.

Повідомляє Інформатор покликаючись на Укрзалізницю

Роботи з модернізації цього вагона тривали близько пів року, і вже 8 серпня він вирушить у свій перший рейс символічним маршрутом, який поєднує схід та захід України та регулярно перевозить групи дітей з Харківщини на відпочинок у горах.

«Вже третій рік з початком повномасштабної війни родини з дітьми змушені набагато частіше їздити по всій країні. Завдяки цій інноваційній спільній з Укрзалізницею ініціативі та фінансовій підтримці Бельгії маленькі мандрівники в Україні зможуть використати час у подорожі для навчання через гру та отримати базову психосоціальну підтримку від працівників, коли і якщо це буде необхідно. Окрім того, дитячі вагони оснащені різноманітними розважально-пізнавальними матеріалами, аби наші діти мали можливість розвиватися за будь-яких умов», – сказав Голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мунір Мамедзаде.

Вагон отримав низку сучасних рішень, які зроблять подорож батьків із дітьми більш комфортною: від дитячих манежів до сповивальних столиків у вбиральні.

Квитки на цей вагон доступні для придбання виключно через мобільний застосунок Укрзалізниці.

Ціна квитка така ж сама, як і купейні квитки такого класу в тому ж поїзді.

Вагон має маркування «Дитячий» у застосунку, щоб батьки, які подорожують з маленькими дітьми, могли обрати поїздку саме в цьому вагоні.

Нагадуємо, що діти до 5 років включно подорожують поїздами Укрзалізниці безплатно й не потребують окремого квитка”, – зазначили в дописі Укрзалізниці.

Читати також: Мед, мак, та зілля: Медовий Спас на Богородчанщині.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору