Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

В Івано-Франківську відкрили Денний центр соціально-психологічної допомоги

1 серпня, у Франківську відкрили Денний центр соціально-психологічної допомоги. Тут постраждалі від домашнього насильства можуть отримати комплексну допомогу.

Повідомляє Інформатор покликаючись на мера Руслана Марцінківа.

Центр створений на базі Івано-Франківського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді для надання підтримки та допомоги людям, які пережили насильство в родині.

Тут постраждалі зможуть отримати психологічну підтримку, юридичні консультації, а також іншу допомогу, яку потребують.

За словами Руслана Марцінківа, минулого року Франківська громада долучилася до проєкту «Міста й громади, вільні від домашнього насильства» та провели навчання для фахівців з соціальної роботи та психологів міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді.

Зараз, на жаль, дуже складний час, в умовах війни ми живемо в стресі, бувають різні ситуації в родинах, тому відкриття цього Денного центру необхідне. Дуже важливо, що людина зможе прийти сюди, порадитися, як їй діяти, отримати необхідну допомогу і вийти зі складної ситуації“, – зазначив мер.

Як сказала директорка закладу, Леся Дикун, з постраждалими від домашнього насильства в Івано-Франківському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді працюють вже багато років. На базі створено муніципальну мобільну бригаду, яка працює з викликами по домашньому насильству. Фахівці соціальної роботи разом із поліцією та службою дітей завжди є за тими адресами, де скоїлося правопорушення.

«Жінка, яка постраждала, протягом дня потребує підтримки психологічної, потребує підтримки юридичної. І, власне, створення цього Центру дає можливість жінкам приходити сюди впродовж дня та отримати в групових заняттях психологічну підтримку. І навіть тоді, коли жінка тут отримує допомогу, її дитина в іншому приміщенні отримує також психологічну допомогу. Бо є питання, які не сумісні по роботі з матір’ю», – пояснює директорка Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Леся Дикун.

Денний центр соціально-психологічної допомоги безоплатний,  та знаходиться за адресою – вул. Симоненка, 3 Б.

Головне фото взято з Фейсбук-сторінки Руслана Марцінківа.

Читати також: Від 15 тисяч на гранти: як держава планує відшкодовувати навчання в Україні.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору