Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

День Повітряних сил ЗСУ: Інформатор вітає захисників неба!

Щороку в першу неділю серпня українці вшановують день захисників нашого неба. У 2024 році День повітряних сил України відзначають 4 серпня. Прийміть вітання від редакції Інформатора!

Пише Інформатор.

Ми щиро вітаємо зі святом всіх причетних. Ваша мужність, сміливість і самовідданість є прикладом для всіх нас. Ви щоденно захищаєте наше небо, забезпечуючи мир і безпеку для кожного громадянина.

Ваша служба є надзвичайно важливою для збереження незалежності та суверенітету України. Ми висловлюємо вам свою глибоку повагу та вдячність за вашу нелегку, але надзвичайно важливу працю.

Історія започаткування свята

Після проголошення незалежності України в 1991 році розпочався процес формування власних Повітряних сил. Важливою віхою стало 2 серпня 1997 року, коли був виданий Указ Президента України про встановлення Дня Військово-повітряних сил України, який спочатку відзначався 1 серпня.

У 2004 році відбулася значна реорганізація: Військово-Повітряні сили та Війська Протиповітряної оборони об’єдналися в єдиний вид Збройних сил – Повітряні сили ЗСУ. Відповідно, це призвело до необхідності переглянути дату святкування, а також скасувати День Військ Протиповітряної оборони. Тому 27 червня 2007 року Президент України підписав Указ №579/2007, яким встановив нову дату святкування – першу неділю серпня.

День повітряних сил ЗСУ — важливе свято, яке підкреслює значення військової авіації для безпеки та оборони країни.

Читати також: Де у Франківську військові можуть безкоштовно позайматися спортом.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору