Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Незабаром Івано-Франківщину знову накриє аномальна спека

Невдовзі в Україну знову прийде аномальна спека. Першими спекотну погоду зустрінуть західні та південні області України.

Повідомляє Інформатор покликаючись на прогноз синоптика, Ігора Кібальчича.

Пік спеки припаде на 5-15 серпня.

“Є висока ймовірність надходження тропічного африканського повітря в північні широти, що призведе до нової хвилі спеки в багатьох європейських країнах. Очікується, що пік спекотної погоди у центральній та південній Європі припаде на 5 – 15 серпня. У цей період максимальні добові температури можуть досягати місцями +40 °С і вище”, – каже синоптик.

Ігор Кібальчик повідомив, що через сильну спеку варто очікувати небезпечні явища, такі як сильні зливи, руйнівні шквали та великий град (в основному це стосуватиметься Італії, Німеччини та деяких країн центральної Європи).

“Поступово субтропічний гребінь та пов’язана з ним аномально спекотна погода просуватиметься у східному напрямку. Тому західні та південні області України зустрінуть спекотну погоду першими, де фіксуватимуться максимальні показники температури +34…+38 °С”, – зазначив Кібальчич.

Проте у другій половині місяця очікується поступове зниження температурного фону, на що впливатиме одразу кілька факторів: зменшення тривалості світлового дня та висоти сонця, перебудова синоптичних процесів на більш зональний характер, збільшення хмарності.

“Температура повітря протягом серпня розподілиться таким чином, що в першій декаді місяця найспекотніша погода встановиться у західних та південних регіонах України, у другій декаді спека пошириться на більшу частину країни, а ось у третій декаді відбудеться зниження температури, починаючи із західних та північних областей”– повідомив синоптик.

Інформатор бажає вам хорошої погоди. Бережіть себе!

Головне фото ілюстративне.

Читайте також: Як вберегтись від теплового удару: поради Надвірнянського терапевта.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

 

 

 

Нагору