Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Збірна України з фехтування здобула перше золото на літній Олімпаді-2024

Збірна України виграла перше “золото” жіночих командних змагань з фехтування на шаблі. Про те як пройшов вирішальний матч читайте у матеріалі.

Повідомляє Інформатор покликаючись на Суспільне Спорт.

В завершальній для України фехтувальній дисципліні “синьо-жовті” стартували у складі нової бронзової призерки особистого турніру Ольги Харлан, Аліни Комащук, Олени Кравацької та Юлії Бакастової.

У фіналі “синьо-жовті” здобули вольову перемогу над збірною Республіки Кореї.

Як пройшов вирішальний матч Олімпіади?

  • Протистояння розпочалося з перемоги Харлан над Джон Енхе — 5:3. Після третини матчу українки поступалися 13:15 — Бакастова першу сутичку програла, а Комащук звела свій бій до нічиєї.
  • Бакастова поступалася і в другій своїй сутичці, перш ніж Харлан скоротила відставання у загальному рахунку до двох уколів — 23:25. Різниця зберігалася й після другого поєдинку Комащук — 28:30.
  • Паритет для українок відновила Бакастова — за рахунку 31:31. Чой Себін перед двома заключними сутичками повернула Республіці Кореї перевагу в два уколи — 33:35 перед виходом на доріжку Комащук.
  • Джон Енхе завдала Комащук першої поразки у фіналі — 4:5 та загальні 37:40 на користь кореянок. На вирішальну сутичку до 45 балів на доріжку повернулася Харлан.
  • Чемпіонка Пекіна-2008 стартувала з ривка 3:0 і недовзі зрівняла рахунок — 42:42.Харлан продовжила серію трьома результативними уколами і виборола для України перше “золото” Олімпійських ігор-2024.

Медаль українських шаблісток — це перше “золото” України на літній Олімпіаді-2024 та третя медаль усіх ґатунків у Парижі.

Інформатор вітає наших переможниць!

Головне фото взято з

Читати також: Прикарпатські ветерани здобули призові місця під час спортивних змагань.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору