Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

«Потрібно шукати в собі сили жити це життя»: інтернет сенсація Геля Зозуля в Івано-Франківську

Авторка хіта «КоляГаля» дала концерт в Івано-Франківську: як це було та що питали у співачки франківські фанати.Читайте в інтерв’ю з артисткою.  

Зі співачкою після концерту спілкувався Інформатор.

Серпнева субота була схожа на початок вересня: насувались дощові хмари, починався прохолодний вечір. Простір на місці колишнього Палацу Потоцьких сповнювався людьми різних вікових категорій – сьогодні їх об’єднала музика. Хтось жував картоплю фрі біля ятки, хтось підспівував пісню зі співачкою, хтось сміявся, розмовляв з подругою, танцював.

На сцені молода виконавиця з Житомирщини – Геля Зозуля. Справжнє ім’я співачки Ангеліна, для творчості дівчина вирішила взяти сценічний псевдонім.

«Геля – на честь бабусі, а Зозуля – на честь музичного інструмента», – зізнається виконавиця.

Атмосфера концерту радше тепла, сімейна. Геля спілкується з аудиторією, а вона відповідає їй. З’являється надія, що нове покоління українських виконавців своєю мультижанровістю зможе нарешті витіснити всі прояви російської музики з нашого суспільства.

Ваші пісні можна назвати сумішшю легкості, екстравагантності та сенсів. У пошуках шляхів до творчості ви, схоже, започаткували новий жанр. Як правильно позначати цей музичний стиль?

Я його так і називаю – жанр Гелі Зозулі. Я себе не люблю класифікувати, підлаштовувати під якийсь жанр, бо мене це обмежує. Мені подобається творити від душі. Якщо так ллється значить так і потрібно буде, такий момент. Тому я пишу від душі. Цей жанр називається «від душі», все (сміється).

У деяких піснях ви співаєте про сильних духом жінок, які не бояться бути ініціативними, деякі пісні були написані у підтримку жінок, зокрема «Сьомий елемент». Тож, яку б одну або декілька фраз ви б хотіли сказати жінкам, які вас слухають?

Я б хотіла сказати всім жінкам, що потрібно шукати в собі сили жити це життя.

У якийсь момент я зрозуміла, що мої пісні як психотерапія. Навіть я сама деколи не хочу їх слухати, тоді кажу собі: «Ангеліно, Гелю, включи «Грозу». Включи та просто послухай».

Я включаю деякі свої пісні і вони надихають мене на продовження, щоб працювати. Потрібно старатись, попри всі складнощі. Незважаючи на все, от я встою, а вони обісрались! Мені мої пісні допомагають. Стільки людей мені кожного дня пишуть, наприклад, що «КоляГаля» витягла людину із депресії. Я настільки вдячна, що мої пісні можуть комусь допомогти, когось розрадити, допомагають вийти з якогось складного моменту.

Можливо існує наскрізна жіноча лінія, яку ви проносите через пісні?

Я вважаю, що кожна жінка може робити абсолютно все, що вона хоче. Хоче писати перша – нехай пише. Життя в нас одне. Що боятись? Кого боятись, людей? Найголовніше, що ти про себе думаєш, а вже потім, що про тебе подумають люди.

Я вважаю, що жінки є найсильнішими людьми у світі.

Це ви є прототипом жіночих образів своїх пісень?

Я співаю про себе, я образ цих жінок, я образ своїх пісень. Моє життя – це головна інспірація всіх моїх пісень. Я черпаю натхнення зі свого життя, зі свого оточення. Мене надихає абсолютно все, я сьогодні їхала в Івано-Франківськ, бачила поля –вже у мене в голові ідуть образи. Але особливо мене надихають жінки.

Чи хвилюєтесь ви перед публічними виступами?

Звісно, я хвилююсь, все може бути. Я не хвилююсь тільки тоді, коли в мене все підготовлено ідеально. Але ж такого не буває. От сьогодні у мене були нові пісні, я хвилювалась за текст. Але я знаю, що люди мене зрозуміють, якщо я забуду текст чи ще щось, бо от пісня позавчора написана, я ж не можу її вже ідеально співати. Тому завжди перед концертом є якісь малесенькі дрібниці, але ж то дрібниці.

Чи існує у вас якийсь ритуал перед або після концертів?

Саундчек – це мій найголовніший ритуал. От як саундчек проведеш, так концерт і поведеш!

Геля змінила позу у якій сиділа та поправила блискучий топ. Згадався коментар від компанії жінок, що танцювала на концерті: «Ми вважаємо вона «діамант», хочемо дізнатись звідки вона черпає своє натхнення!».

Маю питання від ваших слухачів, бажаєте дізнатись?

Боже, так! Давайте!

Який ваш розмір ноги?

40

Чим ви снідаєте?

У мене не дуже широкий асортимент. Перший варіант – яєчня з овочами. Другий – це бутерброди з авокадо, якоюсь рибкою. По-різному буває, але я вважаю, що сніданки – найголовніший прийом їжі.

Звідки ви берете натхнення?

З життя. Життя настільки надихає, потрібно тільки бачити. От сьогодні я забула свій телефон і в мене очі ще більше розкрилися. Мене надихає абсолютно все. Кожен може мене надихнути, навіть ви. Не потрібно старатись, достатньо бути просто живими, любити.

Комунікація з глядачами під час концерту – імпровізація чи заздалегідь заготовлений текст?

Це все чиста імпровізація. Я от сьогодні навіть гуморески розказувала!

Яке місто України вам подобається найбільше?

Житомир для мене стоїть на першому місці, це навіть не обговорюється. Там своя атмосфера, своя душа.

Ще у мене є три фаворити – Київ, Львів, Одеса. Нещодавно я побачила цікавий пост, де характеризують міста як людей. Тобто Львів – жінка похилого віку, у якої загинув чоловік. Одеса – молода дівчина, яка багато чого пережила, але все одно старається і хоче жити це життя… Мені дуже подобаються такі образи.

Після інтерв’ю Геля Зозуля запитала нас, яка пісня з концерту сподобалась найбільше. Інформатор залишає свою відповідь у вигляді лінку на відео, а ви пишіть в коментарях до цієї статті в соцмережах. Приємного прослуховування!

Читати також: Молодята з Прикарпаття зібрали на своєму весіллі більше 100 тисяч гривень на потреби ЗСУ

Марина Валова

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору