Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Школярі Франківського ліцею зібрали гроші на ЗСУ

Школярі Ліцею 6 імені Івана Ревчука, зокрема хлопчики з мікрорайону Опришівці зібрали на канікулах і передали на Збройні Сили України – 6900 грн.

Повідомляє Інформатор покликаючись на Фейсбук-сторінку Лариси Стефанишин – матір загиблого воїна.

Ідею Тимофія та Богдана підтримали їх друзі Остап, Арсен, Давид. Дякую! Молодці! Хороше виховання сина, Ліля Литкан!“, – зазначила у своєму дописі Лариса Стефанишин.

Цей збір проводився у пам’ять полеглого Героя Василя Стефанишина. Дані кошти перераховуються на оплату двох рацій Motorolla та двох запасних акумуляторів до них, загальною вартістю 46 854 грн для наших Захисників, а саме для Анатолія Пилявського і його побратимів.

Як повідомили у своєму дописі Суспільне Івано-Франківськ, Василь Стефанишин народився 7 серпня 1997 року та проживав у селі Угорники. На момент повномасштабного вторгнення РФ хлопець був у Парижі на заробітках. У перші дні великої війни Василь повернувся в Україну.

Воїн пішов служити у 78 окремий батальйон 102 бригади Сил територіальної оборони ЗСУ. Мав звання лейтенант, був командиром мінометного взводу. Василь Стефанишин загинув 3 лютого 2023 року біля села Зелений Гай на Запоріжжі. Йому було 25 років.

7 квітня 2023 року указом президента України воїна посмертно нагородили орденом “За мужність” III ступеня. Також Ларисі Стефанишин передали нагрудний знак “За бойову звитягу” 102 окремої бригади.

Головне фото взято з Фейсбук-допису Лариси Стефанишин.

Читати також: На щитах додому повертаються двоє прикарпатських військових.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

                                                                                                Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору