Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Шкільні укриття: скільки прикарпатських навчальних закладів не готові до 1 вересня

В Івано-Франківській військовій адміністрації провели нараду щодо безпеки навчального процесу. Від 25% до 90% учнів не зможуть відвідувати школи через відсутність укриттів. 

Пише Інформатор посилаючись на Головне управління ДСНС України в Івано-Франківській області.

“На території області функціонує 553 заклади загальної середньої освіти (крім того, 119 філій), де навчається 158,8 тисяч здобувачів освіти та 457 закладів дошкільної освіти, де виховується близько 34 тисячі вихованців” — зазначає директор департаменту освіти та науки ОВА Віктор Кімакович.

Представники ГУ ДСНС в області разом з Національною поліцією та органами місцевого самоврядування провели обстеження об’єктів фонду захисних споруд, що розташовані в закладах освіти.

У 308 освітніх закладах використовуються найпростіші укриття з віконними отворами, які створюють додатковий фактор ризику в надзвичайних ситуаціях — це спортивні зали, їдальні, навчальні класи або коридори.

У 21 навчальному закладі наявні найпростіші укриття на перших поверхах та підвальні приміщення, які, однак, не облаштовані та не використовуються для учасників освітнього процесу.

“Якщо до початку навчального процесу у вересні, не проведуть певні роботи, то 25% дітей Івано-Франківського району не зможуть розпочати навчальний рік. У Калуському районі — це 40,5%, у Коломийському — 30,5%, у Косівському — 60%, у Надвірнянському — майже 36% і у Верховинському районі — 90%. За словами Кімаковича, ці діти будуть навчатися дистанційно”, — наголошують журналісти GALKA.IF.UA

“Прошу прикласти всіх необхідних зусиль щодо створення безпечного освітнього середовища та забезпечення укриттями учасників освітнього процесу”, – зазначив ГУ ДСНС в області Володимир Чернецький.

Читати також: Як змінити управителя житлового будинку в Івано-Франківську?

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору