Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Як правильно підготувати банки до консервації: поради

Сезон закруток активно триває. Чи не кожна господиня ретельно відбирає банки, для своїх кулінарних шедеврів. Журналістка Інформатора також ділиться з вами порадами, як підготувати свої банки до консервації. Деталі, читайте у матеріалі.

Повідомляє Інформатор

Етапи підготовки банок до консервації:

  1. Поприбирайте на своїй кухні, а особливо на робочій поверхні, щоб не було залишок їжі чи бруду. Чистота та порядок – запорука вдалих рецептів.
  2. Помийте руки.
  3. Якщо берете нові банки, їх варто помити теплою водою та мийним засобом.
  4. Якщо використовуєте старі банки, то відтріть старі етикетки.
  5. Перевірте чи немає ніяких залишків скла у банках.
  6. Найголовніше – перевірте, чи банки не надбиті. Особливо в тому місці, де закривається кришка. Якщо ж банка надбита, консервація швидко зіпсується та покриється пліснявою.
  7. Кришки (закатувальні) треба брати тільки нові, тому що старі вже не підходять.
  8. Якщо це капронові кришки, їх можна вдруге використовувати, але перед цим перевірте, чи вони ще підходять.
  9. Якщо ви дотримались всіх порад, то рецепт обов’язково вдасться.

Як правильно підібрати кришки для консервації:

  • Під час закруток, варто брати закатувальні кришки СКО з лаковим покриттям на внутрішньому та зовнішньому боках. Це допомагає від окиснення продукції;
  •  Не використовуйте закатувальні кришки з білої жерсті без лакового покриття. Вони схильні до окислення;
  • Щоб легше визначити, чи лакована кришка, чи ні, то лакована закаточна кришка має рівномірне, гладке покриття без тріщин і бульбашок як на внутрішній, так і на зовнішній стороні;
  • Перевірте щільність прилягання кришки до банки, перевернувши її після закачування: рідина не повинна витікати. Переконайтеся у відсутності пошкоджень на краю горловини банки, що гарантує герметичність і запобігає розмноженню бактерій.

Інформатор бажає вам вдалої консервації.

Читати також: Літній сезон: рецепт квашених огірків.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

                                                                                                   Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору