Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

З початку року на Прикарпатті виявлено понад 2000 тисячі водіїв з ознаками сп’яніння

Впродовж 2024 року прикарпатські правоохоронці на автошляхах краю виявили більше ніж 2100 правопорушників напідпитку. Про ДТП, що сколихнули Івано-Франківщину читайте у матеріалі.

Повідомляє Інформатор покликаючись на Поліцію Івано-Франківської області.

З січня 2024 року працівники поліції склали адміністративні матеріали відносно 2102 водіїв за керування автотранспортом у нетверезому стані. У 1019 випадках судді вже ухвалили рішення про позбавлення права керувати транспортними засобами.

За вказаний період співробітники поліції оформили 53025 матеріалів у сфері безпеки дорожнього руху. Серед них – і 2102 водії, які перебували за кермом у нетверезому стані.

От у червні цього року неподалік Отинії трапилася ДТП. Від удару жигулі розлетілись навпіл, а водій іншої автівки виявився п’яним як чіп. Керманич позашляховика мав 3,86 проміле алкоголю в крові.

Також 3 серпня на вулиці Галицькій, що в Івано-Франківську п’яний керманич врізався в дерево тікаючи від патрульних.

Фото взято з Фейсбук-сторінки поліції Івано-Франківської області

У 33 випадках нехтування правилами безпеки призвело до ДТП, в яких постраждали та загинули люди, зокрема діти.

Наприкінці червня цього року автотроща трапилася на автодорозі між селами Марківці та Черніїв. Внаслідок пригоди загинув водій легкового автомобіля.

А от цієї весни через зіткнення 2-х легкових автомобілів на Прикарпатті постраждало двоє дітей.

Також у квітні в селі Ямниця  трапилась ДТП за участі двох автівок. У результаті аварії водій та пасажир легковика, 55 – та 29- річні мешканці Галича, загинули на місці аварії.

Зокрема, 14 травня в селі Бабухів, що у Рогатинській територіальній громаді трапилася аварія внаслідок якої загинув 10-річний хлопчик.

Фото взято з Фейсбук-сторінки поліції Івано-Франківської області

Поліція нагадує про відповідальність за керування транспортними засобами в стані сп’яніння:
  • на громадянина, який вперше сів за кермо у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння чекає адміністративна відповідальність у вигляді штрафу 17 000 гривень та позбавлення права керування автомобілем на 1 рік;
  • якщо водій вдруге порушив вимоги ст. 130 КУпАП, тоді на нього чекає штраф у розмірі 34 000 гривень та позбавлення права керування на 3 роки;
  • у випадку, якщо керманич втретє за рік керував транспортним засобом у нетверезому стані, передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу 51 000 гривень та позбавлення права керування на 10 років.

Інформатор нагадує про дотримання правил дорожнього руху та закликає бути уважними на дорозі особливо під час погіршення погодних умов.

Головне фото взято з сайту Поліції Івано-Франківської області.

Читати також: На Прикарпатті рятувальники витягнули корову з каналізаційного колектора.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

                                                                                       Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору