Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

“Ментальна облога”: творчий Івано-Франківськ

3 серпня в Асортиментній кімнаті Івано-Франківська презентували виставку картин художника родом із Львівщини, Віталія Греха. Арт презентація має назву “Ментальна облога” і на ній представлені живописні роботи митця. Деталі творчої події Франківська, читайте у матеріалі. 

Повідомляє Інформатор.

Віталій Грех або ж Dilkone народився в Дрогобичі. Наразі художник проживає і працює в Івано-Франківську. Свій перший мистецький досвід він отримав ще у 2007 році завдяки вуличному мистецтву та графіті.

Пізніше перейшов до інших форм вуличного мистецтва, а згодом і до інших художніх практик. Зараз митець зосереджений на студійних проєктах.

“Ментальна облога” – це виставка живописних робіт створених Віталієм Грехом у 2022-2024 рр. Ця серія є рефлексією на особистий досвід переживання часу широкомасштабної війни — на досвід цивільного та військові дії, на екзистенційні кризи та тектонічні зсуви в українському суспільстві.

“Віталій Грех нашаровує контексти та відчуття, відстежуючи, як війна неминуче змінює усталені кордони, руйнує цілісність і формує «нову реальність», яка вимагає нових методів картографування”, – кажуть куратори виставки.

На виставці представлено 10 робіт Віталія, серед них живописні роботи, диптих, серія малюнків та цифрова анімація.

Виставку  можна відвідати в Асортиментній кімнаті (Книгозбірні) з 3 до 17 серпня.

Тетяна Сарай

Читати також: Телевізор та війна: виставка відеоарту в драмтеатрі Івано-Франківська.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

 

Нагору