Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Незаконно переправляли людей до Румунії: на Прикарпатті викрили злочинну групу

Прикарпатці за 10 000 доларів США, переправляли до Румунії чоловіків. Втому числі там був залучений один правоохоронець.

Повідомляє Інформатор покликаючись на Спецпрокуратуру Західного регіону.

Повідомлено про підозру злочинній групі у складі двох місцевих мешканців та правоохоронця за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

Як з’ясувало слідство, 31-річний правоохоронець разом зі спільниками розробив протиправний механізм перетину кордону із Румунією поза межами пунктів пропуску.

Встановлено, що підозрювані підшукували охочих виїхати за межі країни військовозобов’язаних та за гроші пропонували «допомогу».

Вони забезпечували доправлення своїх «клієнтів» до відправного пункту, проводили інструктаж, здійснювали супровід, вказували напрямок та отримували завдаток. Такі послуги оцінили у 10 тисяч доларів США.

Правоохоронці задокументували злочинну діяльність вказаних осіб.

Наразі двом підозрюваним обрано запобіжні заходи, а третього –  оголошено у розшук.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові, за матеріалами Управління СБУ в Івано-Франківській області.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Головне фото ілюстративне.

Читати також: В Україні набув чинності закон про скасування кримінальної заборони щодо дрібних крадіжок.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору