Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Чому міліють ставки в парку Шевченка: відповідь КП

У соцмережах стурбовані містяни почали бити на сполох через обміління водойм в парку Шевченка. “Центр розвитку та рекреації” повідомив причину зменшення рівня води.

Пише Інформатор.

Фотографіями обмілілих ставів поділився з підписом “А що це взагалі таке відбувається??? В Парку Шевченка в озері рівень води як в калюжі!!!”.

Комунальне підприємство “Центр розвитку міста та рекреації” відповіло, що причиною є зокрема кліматичні чинники.

“Бачимо, що внаслідок недостатньої кількості атмосферних опадів сезон літньої та літньо-осінньої межені цьогоріч характеризується для цих невеликих ставків у парку значним обмілінням, відповідно порушується природний баланс хімічних та біологічних процесів, відбувається розвиток фітопланктону та інші процеси. Ці водойми сильно залежні від кліматичних чинників, що ще раз доводить гостроту цих фундаментальних екологічних проблем”, – йдеться в публікації на офіційній сторінці КП.

Проте й заспокоюють, що природа компенсує втрати. Щоб допомогти водоймам відновитися еколог, інженер геолог-гідрогеолог та провідний хімік сектору хроматографічних випробувань Лабораторії моніторингу вод Західного регіону Михайло Микицей радить більш раціонально використовувати воду вдома й озеленювати свій простір за можливості.

Читати також: Неподалік Франківська зайнявся полігон зі сміттям | ФОТО

Головне фото взято у Oleksandr Senkovsky.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору